Albir 2012 – 55 mil og 9000 høydemeter


Postet av

Da har jeg kommet hjem etter en uke på sykkelen i Spania, og for tredje året på rad – så ble turen en suksess. Ok, vi manglet det gode været vi hadde i fjor, noe som la en liten demper på herligheten. Men på andre siden, så var jeg i langt bedre form i år enn året før, så sånn sett så kommer man vel likt ut når man sammenligner turene.

Strava sier at jeg har syklet 55 mil og klatret litt over 9 000 høydemeter. På forhånd hadde jeg kalkulert med 10 mil om dagen, noe som skulle gi meg 60 mil, så sånn sett så var det litt under pari. MEN, og dette skal jeg ikke kimse av. I mange av fjellene kjørte jeg så hardt jeg kunne, noe som absolutt bør resultere i større effekt enn å bare lunte seg opp på 1.gir.


Far og sønn på Guadalest. Veldig moro at pappa ble med i år. Og han skal ha cred for denne turen. Ikke mange 64-åringer som begir seg ut på slike ferier. Håper du også tar utfordringen neste år!


«Pardon» eller «1024-fjellet» som vi kaller det er alltid mitt høydepunkt på turen. Det er en knallhard stigning på totalt 1024 meter. Men det er ikke så brutalt som det høres ut som, da det går i pent tempo opp til Sella på rundt 400 høydemeter. Men etter det er det hver mann for seg selv.

Kan også nevne at vi denne gangen leide sykler, i stedet for å ta med våre egne. Prismessig går man i null da man slipper avgift både på fly og buss, og syklene er av veldig bra kvalitet. Anbefales! Hvis du vil leie sykkel i Albir, sjekk ut Ciclo Costa Blanka.


Det sosiale på slike turer er helt prima, og restaurantbesøkene er absolutt noe som gjør turen mer enn bare sykkel. En vanlig dag i Albir går som følger:

08.30 – Frokost
10.00 – Oppmøte La Colina, klar for dagens sykkeltur
13.00 – Lunsj
17.00 – Tilbake på La Colina. Mat og en øl
19.00 – Samling i en av leilighetene – øl og snakke sykkel
20.00 – Restaurantbesøk
22.00 – Tilbake på hotellrommet og slappe av
24.00 – Sove


Selv om maten kanskje ikke er så ulik, så kan man ikke sammenligne en lunsj på jobben med det man opplever på slike turer. Her sitter man gjerne på 7-800 meters høyde i solskinn og skuer utover fjellene, mens man diskuterer videre ruter og fjell å bestige. Et deilig avbrekk på en lang dag på sykkelsetet.


Ok, det er ikke alltid man luncher oppe i høyden. Her ble det en en liten pause i Calpe, bare 2 mil fra Albir.


5 minutter etter den lille stoppen i Calpe, så ble det bomstopp her. Min rolige trilletur denne dagen ble omgjort til 5 mil tempoetappe da jeg måtte sykle til Albir for å skaffe en pumpe. Pappa hadde slange, men ingen pumpe. Jeg hadde ingen av delene. Jada, jeg vet – urutinert. Har lært!


Guadalest. Hvis man sykler i Albir-området, så blir Guadalest et naturlig møtested. Er ikke så vanskelig å skjønne hvorfor.


April i Spania er off season og man bor ganske så staselig uten at det koster for mye. Mange syklister som benytter Albir Playa som base. Møtte blandt annet Fostervold i heisen nesten hver dag.


Tommy, Kåre og jeg hadde oss en strålende 13-milstur den ene dagen. Hvis du skal til Albir å sykle, så anbefaler jeg denne ruten: Albir – 332 – Londalen – Parcent – Castell de Castell – Orba (eller Gorba eller noe lignende) – Port de Tudon (1024-fjellet) – Finestrat – 332 – Albir. Spesielt i området rundt Castell de Castell er det veldig bra å sykle. Fine veier, kupert, lite biler og lite vind.

Del på Facebook


5 tanker om “Albir 2012 – 55 mil og 9000 høydemeter

 1. Andreas

  Heisann, snublet tilfeldigvis over bloggen din på jakt etter sykkelruter i Oslo. Som nyfrelst landeveissyklist og med leilighet i Albir i familien så var dette spot-on.
  Skjønner jeg må få til en sykkeltur der snart!

  Svar
 2. Rolf Tore

  Hei
  Skal til Albir første uka i mai, bo på Albir Playa og sannsynligvis leie sykler på ciclocostablanca. Vi får 3 turer på de dagene vi har til rådighet, og er veldig interessert i de turene dere syklet, slik at vi får gode opplevelser alle dager. Den 13 mils turen vil nok bli kopiert, samt at området rundt Guadalest ser spennende ut. Vi er fire vestlendinger, og er ikke redde for bakker. Kan du anbefale flere ruter, eller er de logget noe sted ?

  Svar
  1. Eirik

   Hei Rolf Tore.
   Ja har masse anbefalinger 🙂 Men jeg skal ned og sykle i Albir 3-10.april, og det kommer blogposter om dette. Så følg med.

   Det er noen fjell dere bare må ta. Hvis dere liker å konkurere om tid, så er det mange å sammenligne seg mot på Strava.

   Disse tre fjellene er obligatorisk:
   Guadalest (med deilig kaffestop når man kommer opp)
   1024-fjellet (husker ikke i farten hva det heter)
   Rottepasset

   Svar
 3. Jhiversen28

  Hei!

  Jeg skal til Albir 31 mars – 7 april og bo på La Colina. Min første tur, så blir spennende å prøve ut de sykkelturene du anbefaler.

  Jørn 🙂

  Svar
  1. Eirik

   Ja da blir du å treffe en hel haug med Narvik og Bodø-ryttere. Vi har oppmøte hver dag kl 10 på La Colina. Så møtes man der etter sykkelturen også 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *