Henrik og Eirik på Topp 15 på Randsfjorden Rundt 2013


Postet av

Kapteinen Håvard bruker bilturen til å legge slagplanen. Her skal vi angripe i siste bakke, med Eirik først, så Henrik - før Kapteinen får æren av å seile over mållinjen. Lett i teori, værre i praksis.

Kapteinen Håvard bruker bilturen til å legge slagplanen. Her skal vi angripe i siste bakke, med Eirik først, så Henrik – før Kapteinen får æren av å seile over mållinjen. Lett i teori, værre i praksis.

2013-05-25 09.13.28

– Eirik, dette holder ikke. Sykkelen din er jo ikke vasket engang! Her får man høre det fra mekanikeren.

2013-05-25 09.55.33

Vi anokm Brandbu 90 minutter før rittstart. Med sol og god tid, så blir forberedelsesfasen ganske så hyggelig. Og nok en gang hadde vi klart bragden med å få med oss alt av utstyr. Henrik hadde riktig nok glemt en sånn «luft på boks», men det lar vi oss ikke affisere av.

2013-05-25 09.55.39

Sykkelritt begynner å bli voldsomt populært her i landet. Randsfjorden Rundt samlet i år 1450 ivrige syklister til start.

2013-05-25 10.25.30

Sykkelkultur skal man ikke tøyse med. Og dette er ikke innafor. Sykkeltasken skal være plassert bak setepinnen – ikke på ramma. Unntak er kun gyldig på ritt/treningsturer over 20 mil.

2013-05-25 10.31.37

Vi hadde meldt oss på pulje 1, som tilsa at vi skulle sykle de 152 kilometeren på under 4 timer.
Det gir ganske så nøyaktig 38 km/t i snitt, samme tempo som vi hadde på Enebakk Rundt. Men dagens ritt var dobbelt så langt, og i tillegg skulle pulje 1 starte samtidig som rekordpuljen. Det vil si de som ønsket å sykle på mellom 3.30 og 3.45. Gledet vi oss? Ja så absolutt. Var vi nervøse? Definitivt!

2013-05-25 10.38.55

Randsfjorden Rundt er ganske så flat, og farten var ikke avskrekkende. Gj.snittshastigheten ble 38.2, og både Henrik og Eirik klokket seg inn på under 4 timer.

 

2013-05-25 10.38.48

Håvard ble tatt av et velt etter ca 10 mil, og det på værst tenkelig tidspunkt – rett før noen bakker. Eirik og Henrik ventet for å kjøre han opp igjen til hovedfeltet, men det gikk heller dårlig. Et risky forsøk fra Tunge Gir, da det var like før alle tre ble hektet av. Henrik og Eirk klarte akkurat å komme seg på halen i feltet og var reddet.

 

2013-05-25 15.48.20

Når vi kom i mål så vi at forbremsene til Håvard var «ødelagt» og tok i hjulet. Dette er nok grunnen til at Håvard ikke klarte å kjøre seg opp i feltet igjen.

2013-05-25 15.12.30

Håvard syklet de siste 5 milene alene. Ikke helt i humør her nei.

 

2013-05-25 10.37.44

Det har vært mye jobb og lite søvn på Henrik denne uka, og han var nervøs for at formen ikke skulle være på topp. Men kroppen holdt godt, og Henrik syklet seg inn på 15.plass på fellesstarten, og vant spurten i den gruppen han kom sammen med til mål. Dessvere ble Henrik hindret av et massevelt, og fikk dermed ikke muligheten til å kjøre om seieren.

2013-05-25 15.12.33

Henrik er skuffet etter rittet. Han ble ikke tatt i masseveltet, men ble hindret, og tapte over minuttet på rytterne som lå foran når feltet ble smadret.

 

2013-05-25 10.40.12

Eirik klarte akkurat å komme seg foran masseveltet når det gjenstod 3 mil og ble med en 20-mannsgruppe inn mot mål. Det ble kjørt ganske så hardt inn, og bena var ganske så møre når man startet på den siste bakken ca 2 km før mål, så noe spurtseier ble aldri aktuelt. Men 9.plass i Randsfjorden Rundt er likevel godt over godkjent. Karrierebeste faktisk!

2013-05-25 16.01.50

Håvard demonstrerer hvordan man ruller syra ut av beina. Eirik lo godt og takket pent nei takk. Håvard lo enda høyere når Eirik fikk maks krampe i bilen på vei hjem!

Del på Facebook


14 tanker om “Henrik og Eirik på Topp 15 på Randsfjorden Rundt 2013

 1. Mikro Midas

  Nå er det vel ingen regler som sier at sykkeltasken skal være bak setet og ikke på rammen…

  Bruk av sykkeltaske er forkastelig. På høyde med å ha brillestengene innenfor hjelmstroppen, refleks på landeveissykkel og bruk av ventilhetter på slanger/dekk som er montert på sykkel. Ingen av delen skal forekomme.

  Svar
  1. Fjell

   Joda, det er helt klare regler på plassering av tilbehør Sykkeltaske er en oppfinnnelse på lik linje med ostehøvelen, så her er jeg helt uenig.

   Når det gjelder brillestengene, refleks og ventilhetter, så er jeg 100% enig med deg Mr. Midas

   Svar
  2. StoreBriller

   Tyder på at vi ikke selv klarer å følge reglene vi holder så høyt. Litt av skylden får vi legge på Specialized som driver og produserer setevesker for landeveissykler. Og for å unngå å se ut som Hunchback slang vi de på under setet.

   For øvrig var ikke leggene våre heller barbert.

   Så tenk på hvor bra det kunne gått om vi hadde fulgt alle reglene.

   Og en annen ting: dersom lommene er fulle er det lov å feste utstyr med gaffa-tape. Dette er altså Henrik sin syke form for gaffe-tape-installasjon.

   Svar
   1. Mikro Midas

    Å skylde på produsenten av tasker, blir som å gi skylden for massedrap til våpenprodusentene. Man må ta ansvar for egne handlinger og valg.

    Hårløse ben hadde garantert resultert i 10 min+ raskere tid. Men enda viktigere.. Det hadde gitt cred. Men da har dere noe å gå på til neste års gjennomføring. 🙂

    Tape-teorien lar jeg ligge da den faller på sin egen urimelighet..

    Svar
    1. StoreBriller

     Nei, du kan ikke sammenlikne det med massedrap, det faller på sin egen urimelighet 😉
     Du kan sammenlikne det med at man skyter hjorten i stedet for kvele den.

     Vi får lese reglene nøyere, og jeg skal bytte ut Boing-pocketene på do med reglene fra Velominati.

     Og så tar vi med normal gaffa-tape neste år.
     Husk på det, Henrik

     Svar
     1. Øyvind Gjermshus

      Sadelveske er lov på trening, ikke på ritt. Den må og være av en type som «gjemmer seg» godt opp under settet, og som festes med en stropp. (Dette er penest)

      Når deg gjelder disse reglene så er jo de skrevet av amerikanere som skulle ønske de var europeere. Dersom du med viten og vilje bryter stilen, men har den forøvrig på stell, så viser det at du vet hva du driver med, og ikke bare lar deg diktere av noen italianofile hipstere fra junaiten.

    2. Eirik

     Liker retorikken – her er det sort/hvit, og ansvaret faller på rytter. Enten er du innafor eller utafor. Dessverre var Tunge Gir veldig utafor i helga.

     Svar
   2. T. Voeckler

    Merk at det ikke bare er leggene som barberes, men også over kneet og godt over nedre del av sykkelshortsen. Har ikke Tunge Gir innført obligatorisk barbering av ben senest 15 mars hvert år? Både cred i peloton og resultatene lider hardt av hårete ben.

    Svar
    1. StoreBriller

     Beklager, men 15.mars hadde vi fortsatt på oss skitrikoten, og da er det ikke samme behovet for barbering. Men det er klart at man bør innføre visse grep for at vi skal fremstå som nogenlunde ålreite ryttere.

     På den andre side så tror jeg ikke det var hverken vår mangel på barbering eller sykkeltaske som utmerket seg i feltet rundt Randsfjorden. Der var det så mye villmannskjøring at vi er glad vi kom oss til mål. Barbere leggene langs asfalten er en variant vi prøver å unngå, selv om den sikkert også kan anses som tøff.

     Svar
     1. T. Voeckler

      Ettersom langrenn er OREC-godkjent, kan dette til nød godtas. Forøvrig kudos for bra gjennomført ritt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *