Den digitale logistikken


Postet av

På dagens løpeøkt i bekkmørket i Frognerparken ble det mye grubling og funderinger på hvordan jeg skal løse den «digitale logistikken» denne bloggen fører med seg.

Jeg har gått gjennom endel scenarioer i hodet mitt, alt fra et enkelt excel ark til full dynamisk nettside med registrering av diverse trening via et admingrensesnitt. Det eneste jeg var helt enig med meg selv om var at det skulle ut på nettet i en eller annen form. Og nei, det er ikke for å få masse lesere som skal lese om dagens treningstips eller noe slikt. Min grunnide er at jeg blir inspirert selv av bloggen – og vil da trene mer. Det var tanken, og er fortsatt grunnpilaren i dette prosjektet.

Men hvordan skal man løse den digitale logistikken her. Jeg ønsker jo å holde oversikt over treningen. Kunne kategorisere den, summere den og se tallene stige fra dag til dag (eller fra økt til økt blir det vel siden jeg ikke trener hver dag).

Forslag 1 (enkel):
I hvert innlegg som kategoriseres som «Trening», skriver jeg hele tiden status, og summerer for hvert innlegg. Høres kjedelig ut.

Forslag 2 (nesten like enkel):
Jeg lager et public excel dokument på Google Docs, og lager en iFrame her på bloggen hvor jeg kan hente inn dokumentet. Smart og enkelt 😉

Forslag 3 (tidkrevend men kanskje litt morsom):
Jeg koder et grensesnitt hvor jeg registrerer trening (type, intensitet, varighet osv), for så analyserer all dato som blir postet her på nettsiden. Er sweet løsning hvor jeg får alt nøyaktig slik jeg vil. Men dette tar endel tid, og i en hektisk hverdag er jeg redd dette kan bli et halvferdig prosjekt.

Forslag er mer enn gjerne velkommen her 🙂

Del på Facebook