Omvei til jobb


Postet av

Når den nye hobbyen min er bleieskift går det litt på bekostning av min tidligere favoritt sykkel. Dermed får man prøve å være lur der det er mulig å være lur. For to år siden, i tiden før samboerskap og sønn, var jeg sjelden på jobb før klokka ni. Nå for tida våkner jeg gjerne halv sju, og er klar for en ny dag. Selvfølgelig er ikke det helt sant, men klokka sier at jeg skal være klar. Oliver sover videre, og det gjør selvfølgelig Caroline også. Men jeg prøver altså å stå opp. Og de timene jeg da har tilgjengelig kan brukes til å sitte på setet, i stedet for den alt for myke og varme senga mi.

Kaster i meg litt deilig frokostblanding, prøver å finne ut hvilke klær jeg egentlig trenger på jobb, lurer på om jeg la igjen skoene forrige gang jeg sykla til jobb, prøver å finne inngangskortet, hmm, våkna Oliver nå, nei vær så snill og vent med melk til jeg er ute, finner ikke skoa så de står forhåpentligvis på jobb, sjekke været, legger fram håndkle (og legger det selvfølgelig ikke i sekken, for jeg skal visst bare legge det fram slik at jeg kan glemme det), kaster på meg klær, og sier til slutt hadet til de to på soverommet uten å vekke dem for mye.

Så var det ut på veien, og en alt for tung sekk på ryggen. Jeg merker at pc’en egentlig ikke bør bli med meg hjem så veldig ofte. Har ikke han det egentlig greit på jobb da? Fler andre nerde-pc’er å henge med der enn hjemme hos oss. Så det er note to self; la pc bli igjen på jobb. Klatringen opp mot Tryvannstårnet er seig sånn på morrakvisten. Den var kanskje enda seigere da vi rusla opp dit under ski-VM, men da hadde vi tross alt litt forskjellig kos i sekken som gjorde pausene veldig interessante. Nå om dagen er det kun meg, Specialized’en, overvektig sekk og Imsdal-flaske med vann. Opp kommer man seg jo. Selv om det er tungt. Men turen ned er jo noe helt annet. Herlig å ligge i 70-80 nedover veiene og late som du har Hushovd i ryggen. Hadde det heller vært Fränk Schläck jeg hadde i ryggen så kunne jeg tatt det litt roligere.

Og etter 8 timer på jobben så bærer det opp igjen. Med samme utrustning. Jeg kunne jo selvfølgelig ikke legge igjen pc’en siden jeg skulle til Haugesund dagen etterpå. Flott det, tjukkas-sekk. Deilig for ryggen det.

Vel opp ser jeg at jeg var noen dager for tidlig ute. Lurer på om jeg for ta meg en tur opp igjen om et par dager, for her skal det bli PAAAARTYYYYYY. Får dra på meg den røde sykkeljakka, skrible litt på den, male navn på sykkelen, fylle på litt alternativt i Imsdal-flaska og komme meg opp på russetreff. I dag var det full opprigging der oppe. Ja, dette gleder jeg meg til dere. Skal bli moro å feste med russen til helga. Om jeg da ikke foretrekker Enebakk Rundt. Dette er et typisk dilemma. Og hadde det vært i Radioresepsjonen hadde jeg nok blitt sendt til Tryvann.

http://www.endomondo.com/workouts/j2XIdm8Rvmg

 

Del på Facebook