Dagens statussymbol


Postet av

Selv om playstation-generasjonen er på vei opp og frem nå, så har den fortsatt ikke fått satt sitt preg på den voksne befolkningen ennå. Om ti-tyve år vil de komme seg inn i mer og mer avgjørende og beslutningstakene roller, og da blir det spennende å se hva slags forandring det måtte medføre. Kanskje de etter hvert har vokst fra seg Mario, World of Warcraft, lol, grandis-diett, the gathering og musearm og fått en forståelse av hvordan verden utenfor pc-skjermen ser ut. Det er vel en naturlig del at man vokser fra det, men oppveksten vil jo uansett prege resten av ditt liv.

Man kan se forskjell på hvordan statussymbolene blant middelaldrende menn har forandret seg over tid. Mens det på 80-tallet var om å gjøre å ha den blankeste Mercedez-stjerna, gjaldt det rundt år 2000 å ha det laveste handicappet i golf. I dag virker det på meg som at det som teller er den beste tida på Birkebeinerrittet. Og hvor fantastisk er ikke det. Nå strømmer alt fra 30-åringer til 60-åringer ut i marka for å forberede seg best mulig til årets høydepunkt. Det at dette rittet blir utsolgt raskere enn noe menneske har løpt en runde på friidrettsbanen sier noe om feberen som herjer i Norge. For de som ikke har kontroll på rekorden til Michel Johnsons 12 år gamle rekord, en gruppe Playstation-generasjonen trolig befinner seg i, kan sammenlikne med tiden det tar å laste ned plata til Jay Z på en 8 Mbitslinje hvor du har full båndbredde. Nå innbiller jeg meg at jeg ikke er en del av den generasjonen, så det kan hende jeg har bomma på min alliterasjon.

Noen sølegutter over fjellet

Det at alle menn i 50 åra skal ut i skaugen og vise hva de virkelig er gode for fører garantert til flere mindre skader som brudd, blodige lår, diare etter å ha spist sauebæsj eller knekk på selvtilliten. Men det må også føre til at denne generasjonen er i bedre form enn den har vært i dette eller forrige århundre. De var nok enda spenstigere og sterkere tilbake i tiden da de måtte ut og jakte og hogge for hver en matbit. Skal man ut og jakte på sabeltann-tiger er (eller rettere sagt var) det viktig å være forberedt, og det var mannfolka den gang. Men dagens syklister hadde nok klart å stikke av fra både jeger og tiger.

Hushovd, Boasson, Paasche og Kaggestad betyr jo mer for norsk helse enn Anne-Grete Strøm Erichsen, Bjarne Håkon Hansen eller noen av snømennene som har prøvd seg som helesminister.

Jeg merker også knekk på selvtilliten når 50- og 60-åringer knuser meg i rittet mellom Rena og Lillehammer. Det er nesten så jeg gleder meg til jeg kommer i den alderen selv. De er godt satt økonomisk og ferdig med det aller meste av bleieksift og dugnader for etterfølgerne. Muligens har de den 30-årige sønnen fortsatt boende, men de er ofte litt selvgående i den alderen. Det fører til at de har tid og penger til å bruke på nesten akkurat det de vil. Jeg fortstår godt at de svir av noe som trolig kunne fødd en hel landsby i Afrika i flere år. Man har jobbet i mange år, og sitter nå med sjansen til å gjøre det man elsker. Og det kan da ikke finnes noe bedre å bruke pengene på enn noe så sunt og gledesgivende som sykling. Når de i tillegg kan bruke nesten alle kveldene i uka på å trene, så kommer lårstyrke og kondisjon. Da får jeg heller bare godta at noen av disse gutta slår meg i august. Men når jeg er 50 skal ingen av de slå meg. Det er et løfte.

Men først skal jeg få med meg hvordan 2.etappe på Giroen går. Kan Kristoff klare å vise seg fram? Men jeg frykter vel at Cav skal henge med inn og ta den i dag.

Ligger godt her og koser meg med Paascke og Kaggestad

Del på Facebook