Klasseseier i Narvikrittet


Postet av

Ja da har Tunge Gir fått seg sin første premie – en flott ryggsekk med logoen til Nordlandsbanken på! Hadde kanskje håpet på en pokal jeg kunne ha på peisen, men skal ikke kimse av sekken heller.

Lørdag stilte jeg altså opp i Narvikrittet som ble avholdt i Ballangen (?), noe som ble en veldig morsom opplevelse. Løypa jeg skulle gjennom var 4,5 mil med to to små topper å forsere. Jeg tenkte jeg skulle være smart og legge meg rimelig langt fremme slik at jeg kunne være med hvis bruddet gikk. Det gikk ikke helt etter planen da jeg plutselig var den som lå aller fremst og ble dermed han luringen som lå og tauet på ALLE ryttere. Så da bruddet med med 4 ryttere gikk var jeg rimelig pumpa og klarte rett og slett ikke å tette luka. Må vel greit kategoriseres som en rookie mistake!

Men da vi kom til den bratteste bakken var jeg mer på høgget, og hang meg på hjulet til en fyr som prøvde å stikke fra oss. Men halvveis i bakken begynte jeg å lure på om jeg hadde begått nok en feil, for det gikk i radig tempo opp bakken og jeg ble mer og mer sliten. Men akk så deilig det var å snu seg og oppdage at det var kun oss to, og at vi hadde fått en solid luke til feltet. I tillegg så jeg at vi jobbet oss nærmere og nærmere de som lå i bruddet!

Over toppen var vi samlet og vi var da 5 stk som nå kunne jobbe sammen for å beholde luken ned til feltet. Jeg trodde ei god stund at jeg lå helt i tet, men fant ut etterhvert at en ungkalv hadde stukket fra i bakkene. På vei ned ble det litt småsnakk om hvordan vi skulle ta igjen han fyren, men det viste seg at det var laber interesse å prøve å taue han inn! Det var tross alt overtall Tromsøryttere jeg satt sammen med, og han som ledet var jo også derfra – noe som gir den absurde situasjonen litt mer mening.

De siste 3 milene var flate/småkupert og det skjedde svært lite i vårt lille felt. Det ble et støt, men jeg ble fort kjørt inn igjen (vi kjørte fra en mann iallefall). Så når vi nærmer oss mål og det er 300 meter igjen gjør jeg nok en nybegynnerfeil. Jeg ligger nå fremst av oss fire som er igjen, og presterer å starte rykket fra 1.posisjon. Rookie Rookie Rookie! Selvfølgelig blir det ingen overraskelse for de andre når der både ser og hører at jeg girer om, og de følger meg lett – og smetter forbi når det er rundt 50 meter igjen. Men jeg gir meg ikke helt enda og klarer å ta forbi meg han ene slik at jeg blir nummer to i spurten.

Så da endte det med 3.plass, men jammen var det moro å få sms fra Kåre Berglund som kunne meddele at jeg hadde vunnet klassen min 🙂

Resultatliste og målgangsliste finner du på Narvik Cykleklubb sin nettside.

Robin Amundsen skriver om sin opplevelse i Narvikrittet.

Fattern og Kåre gjør klart utstyr før start:

Her går starten for de som syklet 9 mil:

Takk til fattern for lånet av sykkelen, fungerte utmerket:

Takk til Narvik Cykleklubb for et flott arrangement!

Del på Facebook