Comeback på bortoverski


Postet av

Som liten pjokk i Harstad gikk jeg mye på ski. Det var pappa og jeg. Sammen reiste vi rundt i distriktet og deltok i skirenn. Pappa var sjåfør, motivator og smører. Jeg var den en lovende skiløperen på vei mot stjernehimmelen.

Vel, det ble med forsøket for å si det sånn. Jeg fikk karret meg til et kretsmesterskap eller to (eller gjorde jeg det?), men så var det stopp. Jeg la rett og slett opp som 12-åring.

Nå, 20 år senere, har jeg gjort comeback. Og gjett om det er moro. Har storkost meg i hele januar og februar med mange flotte turer i Nordmarka og på Sjusjøen. Teknikken er ikke noe å skrive hjem om, men jeg innbiller meg at jeg scorer høyt på innsats!

Sålangt har det blitt rundt 15 turer, og man skulle tro det ville resultere i kvantesprang når det gjelder hastighet i løypa. Men neida. Her har man sulla rundt 12 – 12.5 km/t siden første stavtak tidlig i januar.

Men etter å lest meg opp, og spurt litt rundt, så fant jeg altså ut at det kunne være en god ide å legge på glider. Det skulle visstnok gjøre underverker sa de. Og så sannelig stemte det. I helgen la jeg på glider, og vips, så spratt gj.snittstiden opp mot 14 km/t.

Så da kan vi i grunn trekke opp en finfin konklusjon:

– Det viktigste er ikke å trene, men å ha best mulig glid!

Del på Facebook