Oslo – Drøbak – Oslo


Postet av

Oioioi, vi har muligens funnet oss en favorittrute. Oslo – Drøbak – Oslo er rett og slett en fantastisk fin tur, og når vi er får debutere den ruten med solskinn så er det ikke mye å sette fingeren på.

Det startet dog litt knotete, noe vi hadde fryktet på forhånd. Å komme seg ut av Oslo-gryten er ikke helt enkelt. Vi fant rett og slett ikke gamle Mossevei, noe som resulterte i at vi sullet oss langt bort i diverse borretslag i Holmlia. Men etter å spurt 6-7 personer vi møtte langs veien, så klarte vi til slutt å orientere oss oss riktig.

Da vi etter mye om og men fant vi frem, var resten av turen til Drøbak en ren fornøyelse. Lite som slår å sykle på en bilfri (ikke langt unna faktisk) vei i vårsolen.

Drøbak er en liten perle 4 mil fra Oslo, og kan minne om en sørlandsby. Her stoppet vi på Pavels Bakeri for å innta litt sunn næring, slik at vi var i top shape til hjemoverturen.

Alle turer over 8 mil har obligatorisk Cola, sjokoladebrus og skolebolle.

Etter den lille lunsjen der så bar det hjemover. Og denne gangen gikk det litt smidigere da vi bare kunne følge Mossevei, Solveien og Kongesveien helt inn til Grønnland i Oslo. Her hadde vi bra tempo, og jeg begynte for alvor å merke kampen fra gårdagen. Jeg ble helt stokke stiv siste halvannen mila, og snittet vel på rundt 10 km/t fra bygrensen og hjem til St.hanshaugen.

Håvard og jeg har også lært at det kan være lurt å skru av wifi, bluetooth osv på mobilen på slike turer. Ladet iPhonen i natt, men gikk likevel tom for strøm 1 mil fra Oslo. Ingeniøren Henrik var ringrev og hadde batteri herfra til evigheten, og lo godt av newbie-trikset vårt!

Vi klokket oss inn på rundt 95 km og en respektabel snittfart på rundt 25 km/t, som også inkluderte besøk av et diverse borretslag og en hel del  småveier vi forvillet oss inn i. Men alt i alt er vi godt fornøyd, og jeg tror nok alle er enige om at det ikke er siste gang vi tar «Oslo – Drøbak – Oslo».

Del på Facebook