Randsfjorden rundt 2012


Postet av

Siden Eirik (brudgom) og Håvard (forlover) hadde bedre ting å ta seg til denne lørdagen i mai, var jeg nødt til å forsvare klubbens ære i Randsfjorden rundt.

Rittet er på 152 km i relativt flatt terreng med start og mål i Brandbu sentrum. Det er Hadeland CK som arrangerer og mere info om rittet finnes på deres hjemmesider (http://www.hck.no/).

rrkart

Tradisjonelt er dette et ritt som de store lagene bruker som generalprøve før den store styrkeprøven. De fleste puljene er derfor lagspuljer bestående av folk med like trøyer. Siden laget vårt foreløpig ikke teller mer enn 3 mann, bør vi kanskje rekruttere flere dersom vi ønsker å etablere egne puljer i slike ritt. Jeg stilte opp i klassen for de som mente de var gode nok for en tid under 4:30.

Fra start begynner rittet med en relativt bratt stigning. Land CK (et eller annet land med bare nordmenn) hadde endel syklister i pulja og starta rulla ganske tidlig. Det var flere som bidro og etter noen mil så befan9t også jeg meg i front av pulja. Usikker på hvordan det skjedde men farten vi holdt var grei og det var fint å føle at man deltok. Fallende flasker var et evig problem og det gikk rykter om knall og fall ved Jevnaker, jeg merket ikke noe til det men måtte svinge unna en flaske underveis.Matstasjonene var fult kaos og jeg hadde problemer med å få ut sykkelen ved første stopp etter 60 km. Gruppa klarte heldigvis og samle seg og rulla var kjapt operativ igjen. Ved siste matstasjon etter 120 km lå jeg i front og byttet kun en flaske med sportsdrikk, dette viste seg å være lurt da mange falt av her. Ca 5 km fra mål var det 3 stk som stakk, jeg forbanner meg selv i ettertid at jeg ikke ble med for da spurten kom for oss andre var jeg kun sekunder unna å vinne gruppa. Rett og slett ikke erfaren nok!

Det ble en fantastisk dag med sol fra klar himmel og uten de tekniske problemene jeg fryktet. Spurten holdt til en 4. plass i gruppa på tiden ca 4:12 (har ikke fått endelig tid), selvfølgelig et stykke ned på totalen siden de faste lagene holder mye høyere fart. Veldig fornøyd! Men jeg har mye å lære og er noen erfaringer rikere:

  • Fiks sykkelen en uke før, ikke kvelden før (ikke gjort)
  • Drikk masse Farris el lignende de siste dagene (fungerte veldig bra, var aldri i nærheten av å gå tom)
  • Ha god tid til start (det hadde jeg)
  • Ikke stress for mye nedover for å panikkbremse i bunn av bakken (gikk seg til)
  • Ha en plan for matstasjoner, kom gjerne først (gikk seg til)
  • Smør også beina med solkrem selv om du er hårete som en bavian (fikk stilig skille og såre legger)
  • Har du litt krefter, prøv å være med inn (dessverre ikke)
  • Ikke ha planer samme kveld som involverer sykling (gikk greit)
En kjempeopplevelse, håper resten av gjengen kan være med neste gang!
PS: Gratulere til Eirik og Lena!

Del på Facebook