Ja, er’u klar da?


Postet av

Ja, hei du, dette er Håvard som kaller:
Jotunheimen er et fjellmassiv, som inneholder flere av Norges høyeste topper. Det skal jammen meg bli morsomt å forsere dette igjen nå. Ca et år etter at jeg sa at «dette var en morsom greie som man gjør en gang».
Men i stedet for å følge det, meldte vi oss på i år igjen. Er vi bedre forberedt? Hmm. Hva har jeg gjort det siste året. Jo, nå skal du høre.
I høst kjøpte jeg meg en Tacx-rulle, og den har nærmest fått ben å gå på; om man kan si det om en rulle da. Jeg har hvertfall fått brukt den 1-2 ganger i uka. Det er en genial sak å kombinere med sport på tv eller serier man har lastet ned. Og når man sitter barnevakt (hørt at det heller ikke er lov å si om eget barn) så er det en grei måte å få trent på.

Siste tur i Maridalen, mens jeg tilfeldigvis fikk øye på noe borte på Kjelsås i det fotografen tok bildet


I fjor bodde jeg tre måneder i Spania med Caroline og Oliver på vinteren og hadde drømeforhold for sykling rett ut fra døra. Det hadde vi ikke på Teisen i år dessverre. Men allerede i midten av mars hadde TungeGir sin første langtur til Drøbak. Disse turene kan også refereres til som bolleturer framover. Alle lange turer med respekt for seg selv har en heftig matpause i midten. Og i midten ligger bollene. Og i midten av bollene ligger den herlige vaniljekremen. Den er god den.

Men pass på å ikke vær for grådig når det gjelder de berlinerbollene


Men tydeligvis var det også da godværet skulle være, og ikke noe mer siden. For makan til drit det er vært utover. Og når TungeGir i hovedsak er godværssyklister blir det vanskelig. Det har blitt noen kanselleringer og tvilsomme unnskyldninger.
I tillegg har eksteskapsbølgen truffet teamet med største mulige styrke i år. 2/3 av teamet fridde i fjor, og la bryllupet til sesongen 2012. 4 helger gikk dermed med til utdrikningslag og bryllupsfest. Fantastisk bra fester alle fire, og da er det bare rett og rimelig at sykkelsesongen får lide litt. Dermed ble det hverken Randsfjorden Rundt, Holmenkollen Sykkelmaraton eller Lillehammer-Oslo på meg.
Det jeg har fått gjennomført er Follorittet, som jeg ikke en gang klarte å fullføre grunnet faceplant i asfalten. For noen uker siden ble jeg også leid inn til Igeniums lag til Raumerrittet. Et fantastisk griseritt. Her ble det også et par tre faceplants, men så lenge det er i gjørme i stedet for asfalt går det forsåvidt greit. Og det tok vel heller ikke mer enn en ukes tid før jeg hadde fått fjernet det verste av sanden som hadde lagt seg langsetter strupebånd og nedover i systemet.

Her er Henrik og Eirik på Tryvann, og viste at det gikk an å komme seg opp dit på de gamle syklene


Når utstyrsmonsteret tar kontroll over teamet vårt er det lett å la seg rive med. Den samme 2/3 som har giftet seg, har også kjøpt nye sykler. Men grunnet den nåværende lommeboksstørrelsen min måtte jeg kontrollere meg selv. Det er aldri lett, og det var mange sider jeg måtte blokkere på maskinen min for å unngå alskens fristelser. Men jeg fant ut at jeg hvertfall kunne unne meg noen nye hjul. Så nå har Tarmac’en fått seg flunka nye Mavic Cosmic SL. Og aj caramba, det er deilig å sykle på. Og følelsen er jo godt over halve moroa. Kanskje opp mot 75%.

Maridalen


I går hadde jeg meg en siste rolig rullings inni Maridalen. Det beste hadde jo vært og skrudd av Strava, for å unngå å bli fristet opp bakker, eller hele Maridalsrunden. Men jeg kjørte med Strava, og klarte dårligste tid på omtrent alle segmentene. Bra det, Håvard.
I morgen 21.05 starter vi altså. Det jeg lurer litt på nå sånn på tampen er hvilken sang som skal feste seg til hjernen underveis denne gangen. I lange perioder i fjor hadde jeg den «Su-su-su-su-susa i hodet nanana», og makan til irriterende sang. (http://www.youtube.com/watch?v=vmqb8Fpi7oI) Hvertfall når det eneste jeg kan er akkurat den linja. Jeg husker at jeg klarte å kjempe den bort noen ganger, men at den alltid kom tilbake. Og nå skulle det ikke forundre meg om den kommer i år også siden jeg nå sitter og tenker på den. Svarte assa.

Da ønsker jeg meg selv og Eirik og Henrik lykke til i morgen, og med nyinnkjøpte drakter blir det en fantastisk natt.

Del på Facebook