På tur med Dag Otto


Postet av

Jeg har lagt oppkjøringen til høstsesongen til Grimstad. En snill svigermor har leid et hus der nede i tre uker, så vi har store håp om at vi endelig skal få oppleve litt sommer. Hvertfall få sett sola da.
På Twitter lokket Dag Otto Lauritzen med guidet tur rundt i Grimstad. Det fristet jo meg, og jeg tenkte at vi skulle sykle rundt i byen mens Dag Otto fortalte skrøner om gamle dager. Så jeg dro med meg terrengsykkelen, og rullet bort i strandklærne jeg gikk i, og så fram til en fin tur rundt i byen. Men så feil kan man ta. Da jeg kom dit sto alle der med racere og treningstøy. Svarte da. Et lite øyeblikk lurte jeg på om jeg skulle innse flauheten og gå dit jeg hører hjemme; på stranda. Men i stedet kastet jeg meg med på turen i ren ekstase over å få sykle sammen DO2.

Dag Otto taler til de 50 fremmøtte syklistene


Mange var møtt opp, og vi ble delt opp i tre grupper for å unngå irritasjon for bilister. Den midterste pulja burde vel fungere bra da. Og det gjorde jo det. Heldigvis ble jeg fortalt da vi satte i gang at dette skulle være en rolig runde, og med flere folk som ikke sykler så ekstremt mye. Endelig litt good news. Og turen ble fantastisk fin. Været var strålende, og jeg hang enkelt med. Bare dumt at jeg ikke hadde fylt noe vann på flaskene. Fem mil uten noe å drikke? Har jo klart det før, selv om det var i bil da. Etter hvert havnet Dag Otto ved siden av meg i rulla, og han stussa litt over shortsvalget mitt. Men han er en utrolig hyggelig kar, og vi snakket litt om terrengsykling og løypene rundt i Grimstad. Mye mer jeg skulle ha snakka med han om, men det krever sin kar å fordele sin kunnskap på 50 stykker.

I full fart langs Grimstads landeveier


Da vi tok pause i Froland fikk vi til og med gratis sandwich og brus. Herregud, de gode nyhetene strømmer jo bare på. Så en stor takk til Froland Kommune og opplegget til Dag Otto.
Turen hjemover gikk i god fart, og været holdt seg helt utsøkt. Så dette var det bare å nyte. Da vi nærmet oss Grimstad tok vi like greit en ekstra sløyfe, slik at turen totalt ble på 63 km.

Bra det ikke var så mye lenger, for jeg begynte å merke at setet på sykkelen er best egnet sammen med en sykkelshorts med litt deilig padding. Vel tilbake i Grimstad følte jeg at et bad hadde vært på sin plass. I stedet tikket det inn en melding på telefonen med varer som måtte handles inn. Nå.

Sånn ser man altså ut etter en tur med Dag Otto, og en handleliste på telefonen


Neste gang jeg stiller på Dag Ottos opplegg i sykkelbyen Grimstad skal det gjøres med forskriftsmessig utstyr.
Nå skal jeg bade.
Oh yeah.

Del på Facebook