Turritt i utlandet


Postet av

Oppdatering 5.april 2018:
Dette er en svært gammel artikkel som likevel får endel treff via Google. Ønsket derfor bare å informere om at vi siden 2012, da denne artikkelen ble skrevet, har syklet Paris–Roubaix (2014), Amstel Gold Race (2015), Flandern Rundt (2016), Liège–Bastogne–Liège (2017) og Strade Bianche (2018). Artikler fra disse turene finner du under kategorien «Ritt i utlandet».

——

Vi har snakket litt om å prøve oss på turritt i utlandet i 2013, og har brukt litt tid på Google for å finne ut av dette. Så hvis noen der ute tenker i samme baner, så kanksje du kan ha nytte av disse linkene. Skriv gjerne en kommentar med erfaringer fra utenlandske turritt, eller gode ritt som vi burde sjekke ut.

Skandinavia

Skandianavialoppet
Oversikt over en rekke ritt i Skandinavia. Her må man delta på minst 3 ritt for å få diplom. Og minst 5, for å få medalje.

Danmark

Ritter Classic – slutten av juni – 131 km

Belgia

Flandern Rundt (for amatører)
Kanskje Europas største sykkelfest (?). Her kan du sykle 260 km på lørdagen, og benytte søndagen til å se hvordan det egentlig skal gjøres. I 2012 gikk rittet av stabelen den 31.mars.

Frankrike

La Marmotte
Dette rittet har faktisk sin egen Wikipedia-side. Første uken i juli, hvor du sykler 174 km fordelt på 5180 høydemeter. Her får du prøve deg på kjente fjell som Col du Glandon, Col du Telegraphe, Col du Galibier og Alpe d’Huez. Denne frister veldig!

Tour de France-etapper med Maxpulse
Norsk firma som hjelper deg med å komme deg til Frankrike under Tour de France. Opplegget for 2013 er ikke helt spikret, men det blir spennende å se hva de tilbyr.

Paris – Roubaix (for amatører)
Enda en klassiker. Her sykler du selv på lørdagen, og får se proffene dagen etterpå. 148 km, med masse deilig brostein tidlig i april.

Spania

La Etapa de la Vuelta
A.S.O-ritt som går i forbindelse med Vueltaen i månedskiftet august/september.  182 kilometer med en drøss deilige/skremmende (stryk det som ikke passer) fjell å klatre opp.

Europa

A.S.O. Challenge
ASO er, hvis jeg ikke tar helt feil, de som sitter på rettighetene til de store kjente rittene som Tour de France, Giro Italia osv. Og det har en fin oversikt over konkurranser for oss amatører.

Sveits

Alpebrevet

Landeveisritt i starten av september hvor du kan velge mellom tre vankelighetsgrader:
– Platinum: 276km, 7031m
– Gold: 172km, 5294m
– Silver: 132km, 3875m

Les mer på bloggen til Blodsmak

Del på Facebook