Lapskaus eller burger


Postet av

I et stadig jag etter å bli bedre er det mange treningsgenier der ute man kan lytte til. Problemet med mange av disse planene er at man ofte ikke har tid nok til å følge det. Man sier man skal ligge under 70% av maxpuls på 70-80% av treningene. Da blir det utrolig mye rolig. Alt for mye i følge meg. Det kan helt klart bekreftes at medlemmene i TungeGir ikke følger denne malen. De øktene vi har sammen blir gjerne brukt til å sette rekorder på Strava-segmenter eller hele runder. Så da blir det 1-2 timer hvor vi ligger og pusher på grensa. Kan dette virkelig være så dumt? Ja, i følge norske trenigsvitere med Mads Kaggestad i spissen.
Så i denne sesongoppkjøringen har jeg prøvd å bevege meg inn på litt systematisk trening. Men bare litt. Jeg har faktisk klart å ta en langtur i uka på rulla hjemme i stua, med film eller sport på tv’en. Det er ikke spesielt spennende, men filmen og sporten oppleves som like bra som når man bare ligger rett ut på sofaen. 2-3 timer med puls på 130-140. I tillegg er det en økt med løping hvor jeg holder et lavt tempo.
Brystsvømming er også en mulighet jeg har til å ligge på lav puls. 1000-2000 meter i Tøyenbadet fungerer ypperlig. Crawling er fortsatt helt uhåndterbart for meg, og der har jeg maxpuls innen 25 meter.

En annen mulighet til å få til en rolig langtur er en lang skitur. Så da har vi trått til med 5-milstur fra Mylla til Sognsvann.

Henrik på vei mot Sandbekkmana, også kalt Nordmarkas fineste punkt

Det at jeg i løpet av turen ble staket fra av Marte, burde egentlig ikke nevnes her. Men jeg har lært meg å leve med det. Så får vi bare trene stakemusklene enda bedre neste høst. For å veie opp for det tilbrakte jeg forrige lørdag rundt et bål i Nordmarka og så på en som virkelig kan stake. Ikke at jeg ble noe bedre, men sikkert ikke så mye dårligere heller. Men utrolig moro hvertfall.

Northug opp mot Frognerseteren. Hang seg på piloten Tord Asle

Tirsdagstrøkk har nå hatt årets første utendørs løpeøkt, og det ble trappeløp i Nydalen. Kun Håvard og PC fra TungeGirs løpegruppe stilte. Vi kjørte igjen 8 stigninger, og beina var heldigvis bedre enn etter første økta i høst.

Så da er det bare å fortsette oppkjøringa mot sesongen. Første test i år blir igjen Enebakk rundt 1.mai. Da er vi tre påmeldte i fellesstarten med mål om å komme seg inn på 2 timer.

Del på Facebook