Logistikken rundt treningsleir i Albir, Spania


Postet av

Nå på onsdag reiser jeg til Albir for fjerde gang, og gjett om jeg gleder meg. Dette er virkelig en av de beste turene i året og det er lite som slår en god lunsj på tusen meters høyde i solskinn. Spesielt når man har pustet og pest seg opp det fjellet for egen maskin.

Les om Albir-reisen 2012.

Onsdag morgen reiser jeg, og jeg er allerede i gang med pakkingen. Har fått skrudd av pumpe, Garmin-holder og  sete m/taske som jeg skal ha med meg nedover.

Som i fjor, så leier jeg meg sykkel i Albir. Terry driver en utmerket sykkelsjappe og for 150 euro får jeg en Dolce Team med Sram force i en uke. I og med at det koster kr 600,- for flyfrakt, samt kr 200,- for bussfrakt (mellom flyplassen i Alicante og Albir med Marianne Tour), så blir det kun ca. kr 300,- å leie i forhold til å ta med egen sykkel. Absolutt verdt det siden sykkelen jeg leier er veldig bra, og man slipper å slepe med seg en sykkelkoffert hele veien. Og det er ingen risiko for at min egen Ridley Damocles blir ødelagt på reisen.

Denne skal jeg ha i en uke:

Fly bestillte jeg i desember, og jeg måtte ut med kr 1600,- tur/retur. Hvis du planlegger sykkelferie i Spania, så vær obs på klokkeslett for avreise frem og tilbake, og unngå mellomlandinger. Jeg fikk timet min reise helt perfekt med avreise fra Gardermoen kl. 07 om morgenen. Da lander jeg 10.45, og er nede i Albir ca to timer senere. Ergo, jeg rekker en sykkeltur samme dag som jeg ankommer.

Når man skal tilbake, så er det mange som bruker trikset med å reise på ettermiddag/kveld, slik at de rekker en siste tur på sykkelen den dagen. Selv har jeg reist tilbake på ettermiddagen tre ganger, men har faktisk aldri fått meg en sykkeltur samme dag som avreise. Utsjekk, levering av sykkel, transport til flyplass osv blir liksom nok, og jeg har endt opp med å sitte på kafe i mange timer mens jeg venter på bussen som skal ta meg til flyplassene. Den største utfordringen er nemlig: Hvor skal man dusje når man allerede har sjekket ut av hotelle? Så i år har jeg valgt en annen taktikk, og tar et fly som går hjem til Norge på formiddagen. Da får man litt tid hjemme og pakke ut og slappe av før man skal på jobb neste dag.

Men nå er det kun avreise som står i hodet på meg. Gleder meg veldig til å komme meg ned til Albir og møte de andre rytterne fra Bodø og Narvik. Jeg satser på daglige innlegg om sykkelturene, men det er ikke helt umulig at jeg må nøye meg med en sammendrag når jeg kommer meg tilbake til Norge.

Del på Facebook