Jomfruturen


Postet av

Vekkeklokka ringer, føles merkelig tidlig ut til å være lørdag, slumrer litt for lenge som jeg alltid gjør. Får endelig kroppen ut av senga, hopper inn i sykkeltøyet og hiver i meg en skive. Gleder meg til å teste den nye sykkelen, så løper ned i boden for å pumpe opp dekket, men neida, dekket er ikke på min side. Ser hele sykkelkarrieren min gå dukken allerede, den franske ventilen er knekt og jeg sitter der uten ekstra slange eller andre hjelpemidler…. Var det slik starten på dette eventyret skulle bli?

Flyr inn i verdensvevet og googler sykkelverksted Røa, og der kommer håpet. Røa Sykkelservice holder til i Sørkedalen og er tidlig oppe. Hiver sykkelen i bilen og durer opp. Der blir jeg møtt med kjempe service. De låner alt utstyr de har så jeg får byttet dekket, samtidig som jeg lærer av min feil og kjøper en ekstra slange. http://www.roasykkelservice.no/

Endelig på sykkelen (glad som en liten unge), har møtt opp med Daniel og Svein Thomas fra Jobzone, de har syklet en del før, så skal gi meg tips og råd for turen. Begynner turen inn i Sørkedalen, litt tidlig ute? Er fortsatt is i veien noen steder og folk flyr rundt med ski på skulderen….. Etter Sørkedalen tar vi en runde ned til Vækerø, Bekkestua, Haslum, Grini. Samler totalt 3,5 mil, noe som er en bra start for meg!

Slik oppsummeres turen:

  • Sykkel er en lagidrett og skaper godt vennskap, selv om en i gruppe ble litt grinete (nevner ikke navn) når jeg ikke meldte ifra hull i bakken? Melde ifra hull, hvordan skal jeg vite det….. Finnes det et sykkel leksikon der ute? Neste gang jeg skulle melde ifra hull, fikk jeg sleng på sykkelen og endte opp i det selv…. livsfarlig!
  • Ha skoposer over sykkelskoa når det kun er 3 grader ute, ellers mister du følelsen i tærne de neste 12 timene.
  • Juster sittestillingen etter hvert som du har syklet litt for å finne den perfekte sitteposisjonen som passer deg.

Har også funnet ut at jeg neppe er en klatrer, der har jeg mye å jobbe med, og er nok heller ikke en spurter, så da døper jeg meg selv til en som skal vinne klassikerne. Tror jeg også kan gjøre det på tempo så lenge det er flatt! Som inspirasjon har jeg brukt en del av søndagen til se Paris-Roubaix mens andre i Tungegir logger 40 mil sykling i Spania… Nå er det bare og komme igang med sykling til jobben og lade opp til Bukkene Bruse 2013.

Skrevet av Jan Øyvind

 

Del på Facebook