Coaching i verdensklasse


Postet av

Coaching i verdensklasse er kanskje litt overdrevent, men i forhold til det vi selv driver var det et langt steg opp å snakke med Knut Anders Fostervold. Han har syklet mer enn oss. Han har syklet raskere enn oss. Han har syklet hardere enn oss. Han har syklet med bedre folk enn oss. Han har syklet tandem med Tahir. Han og dama har til og med holdt følge med Henrik på tandem (Henrik syklet ikke på tandem). Han har også deltatt to ganger i VM, og tok norgesrekorder på 10 og 20 km tempo. Dette er altså mer enn det alle Tunge Girs medlemmer har klart til sammen. Så da kan man plukke opp noen triks.

En av oss, sjølvaste Fostervold, en av oss


Dette møtet kom i stand på forrige ukes treningsleir i Albir. Han hadde med elever fra folkehøgskolen han er lærer på, og bodde på samme hotell som oss. Hverken jeg eller Eirik klarer å legge igjen den stemmen som sier at vi ikke skal gå bort å snakke med vilt fremmede. Det har ikke Oddvar Fjellaksel (Eiriks far) noe problem med. Så en dag etter frokost kom han opp på rommet vårt og fortalte at han hadde ordnet en samtale med Knut Anders etter middagen samme kveld. Jaha. Hva skal vi late som da? Hva skal vi si at vi driver med? Vel, vi har ikke vunnet noe, og vi har heller aldri hatt noen form for strukturert trening. Det eneste vi egentlig har gjort er å sykle om kapp de siste fire årene. Er jo moro det da.
Under møtet viser det seg at Knut Anders Fostervold er en kjempekar, og vi prater om Paris Roubaix, fotball, Fostervolds tidligere bragder, våre tidlige bragder o’yeah og ikke minst treningsmetoder. Vi har skjønt det siste året at vi kanskje ikke alltid har fulgt den samme treningsformen som hverken Olympiatoppen, Thor Hushovd, Rye, Lillehammer CK, andre ganske gode syklister eller rimelig gode syklister. Nå kan vi også føye Knut Anders Fostervold inn i den rekken. Det er ingen andre som kjører full guff hele treninga, hver trening. Fostis kom med noen tips om hva man kunne gjøre, og hvordan man bør strukturere treningen sin. Det har vi ikke tenkt å avsløre til våre lesere, da vi er redd for at konkurrerende klubber kan være her inne for å hente treningsformer til sine egne ryttere. Eller kan det hende at vi ikke klarte å forstå Knut Anders sine teorier? Neida, vi skjønte alt vi da. Men bli med på vår neste fellestrening, og så skal vi ta en treningsrunde som er en norgesrekordholder verdig. Og andre glade syklister verdig.

Førstemann opp bakken da


Neste dag dro vi ut og kjørte en treningsøkt. 100% i henhold til våre gamle teorier. Vi klarte altså ikke å huske hans teorier stort lenger enn til neste dags frokost. Joda, vi husker teoriene og de har innført i vår treningsdagbok. Eirik, hvor la du den treningsdagboka igjen? Du la den vel ikke igjen i taxfreen, eller tollen?

Del på Facebook