Reglene


Postet av

Landeveissykling er ikke for alle. Og få steder er det lettere å bli uglesett enn før en knallhard vårklassiker.

Eddy Merckx er et forbilde for alle på landeveien. Henrik hadde en Eddie Merckx-sykkel tidligere. Det er så nærme vi har vært


Da jeg gikk rundt med MTB-feste på skoene mine før Enebakk Rundt for to år siden var det en annen rytter som sparka meg drithardt i leggen og ba meg gå inn på do og bli der til etter at rittet var ferdig. Jeg ba ydmykt om unnskyldning og forklarte at dette egentlig var mitt første ordentlige ritt. Han fnøs høyt og tydelig, og dytta meg inn på den provisoriske utedoen og låste med medbrakt hengelås. Og der satt jeg til en aller annen med uheldig diare reiv opp døra og storma inn. Jeg våget meg opp på sykkelen, og startet sist av alle.
Da jeg syklet i Grimstad i fjor med bermudashorts ble jeg sendt to ganger rett ut i grøfta, med klare beskjeder om å holde meg langt unna. Det hjalp ikke med noen form for unnskyldning, og jeg la meg dermed på behørig avstand (ca 500 meter). Ikke fant jeg veien tilbake til Grimstad heller.
På Follorittet ble jeg sendt rett i asfalten fordi en annen mente at jeg hadde bremset litt ukontrollert. Han godtok ikke unnskyldningen min om at det løp et ekorn på nøttejakt rett foran hjulet mitt. «Kjør det rett ned. Ikke plass for Snipp her!!». Like etter la han seg inn foran meg, bremset rett i forhjulet mitt, og Håvard gikk i asfalten. Kort prosess!!
Dette er bare noen av konsekvensene man kan støte på om man ikke følger reglene.
Og reglene; ja de kan du lese her:
Reglene

Historiene over er enten regnspikka løgn, forvridd sannhet eller dårlig sannhetsskildring. Mest regnspikka løgn.
Syklister er de hyggeligste som finnes, så man blir tatt godt vare på (av de aller fleste). Så for sikkerhets skyld kan vi jo lære oss de 91 enkle reglene som er skrevet ned.
Jan Øyvind er i gang med å lese seg gjennom regelboka nå, og det bør strengt tatt alle de andre på teamet også gjøre.

God vår

Del på Facebook