Spisse formen


Postet av

Nå er det to dager til vårklassikeren Enebakk Rundt går av stabelen. Når sesongen starter er det veldig viktig å være i utrolig god form. Ja, den må hvertfall være dobbelt så god som den var i fjor på denne tiden. Har den ikke blitt det har du gjort en av de følgende tingene.

  • Spist litt for godt til jul, og latt jula vare helt til påske
  • Bodd i Norge, og ikke klart å komme deg inn på det klamme treningssenteret
  • Tenkt å begynne med trening, men så kom du ikke på hvor du pakka ned joggeskoene etter at du brukte de under fjorårets dugnad i borettslaget

Hvordan skal man da prikke inn formen til rittet om to dager?
TungeGir har mange gode tips å komme med, bygget både på egne erfaringer og kvalifiserte antakelser.

1. Få deg toppformbehandling hos naprapaten din.
Det sier seg selv at en som er ekspert på menneskets bevegelsesapparat vet hvordan han skal vekke kroppen din til live. Vi kjenner ikke dette like inngående selv, men etter dagens behandling hos Rikard hos Oslo Naprapatklinikk føler jeg allerede at lårene har fått en ny dimensjon. Og dimensjon på lår er veldig viktig. Det betyr at du kan tråkke til enda hardere.

OK, fram med hendene dine og vis meg du kan bidra med

2. Kjøp deg en ny sykkel.
Husk da på å skjule kostnaden for eventuelle samboere som mener at det går for mye penger til hobbyen din. Har du ikke samboer bør du bruke pengene nå før de går med til å dekke vinkvelder, nye gardiner, pynteputer, to-tre ulike fargeforsøk på veggene eller nye klær til din egen garderobe

3. Dra en uke til Spania og sykle i godt vær
Det er litt sent å gjøre to dager før sesongstart, men da får du eventuelt flytte ditt første ritt og så gå inn på internett og bestille en rimelig billett til Spania. Forhåpentligvis har du ikke brukt alle pengene på ny sykkel.

4. Se hva de flinke gjør
Man sier at mye av god trening gjøres i hodet, og den enkleste måten vi har funnet er å følge proffene på tv. Jeg har fulgt vårklassikerne og ser at selv de vasseste proffene kan ha problemer med å henge med hver gang. Det til tross for at de allerede har syklet en distanse tilsvarende jordas omkrets. Dermed er det bare å stille opp på rittet, og vær med så lenge du orker. Og når du ikke orker mer kan du enten sykle litt roligere med gjengen bak, eller ta raskeste snarvei hjem (eventuelt innom en hamburgerrestaurant for skikkelig etterfyll av næring). Dermed er et annet råd å ta med seg smarttelefon slik at du raskt kan finne ut av hvor denne ligger.

5. Tren strukturert
To dager før ditt første ritt kan også dette være i seneste laget. Men som vi i det siste har lært er rolige økter det aller viktigste i en treningsperiode. Derfor bør du ta det rolig fram til du skal ut og konkurrere. Så er det bare å vise seg selv hvor rolig man kan ta det.

6. Gjør sykkelen klar til kamp
Kun Henrik på vårt team kan kalles teknisk begavet. Dermed må resten ty til andre løsninger. Det beste du da kan gjøre er å vaske sykkelen din, så den kan lure de andre i feltet. Når du først ligger i et felt kan du lett skylde på andre om det giret ditt klikker litt. Alltids en med møkkete sykkel der.

Når man ikke kan grille på verandaen kan man heller vaske sykkelen der

7. Finn løypeprofilen
Dette høres utrolig proft ut. Og det er det også. Men det er enkel ting å briefe med under rittdagen. Det gir alltid pluss i boka å kunne referere til noen viktige punkter på løypa. I tillegg er det også gunstig å ha en liten dæsj energi igjen når den siste kilometeren av rittet er en sammenhengende stigning.
Ryktene tilsier at de har lagt om slutten av Enebakk Rundt, så dermed går det ikke an å se på fjorårets profil på f.eks Strava. I helgen rakk vi heller ikke å kjøre en testrunde. Hmm, da må det nok en gang ha kommet noe mer spennende i veien.
Derfor plukket jeg ut løypeprofilen fra min lure kamerat Haakon Stenbeck, som tok seg en testrunde forrige helg.

Enebakk Rundt 2013, med fortsatt noen bakker på slutten

Og som man her kan se så er det et par tøffe stigninger på slutten. Får bare håpe at Haakon og gjengen syklet riktig vei da.

Så da er det vel bare å gjøre seg klare da, og vente på 1.mai.

God tur, og takk som spør

Del på Facebook