Tunge Gir på Follorittet 2013


Postet av

Det kom en liten åpning i kalenderen, og da blir det til at Tunge Gir deltar på Follorittet i år. I fjor stilte både Håvard og jeg til start, men denne gangen er det kun jeg som skal kjempe om heder og ære for klubben.

Men helt alene blir jeg ikke. Stein-Thore fra Fjellgrisen sykkelklubb stiller også til start. Så da lager vi en helaften ut av det, og drar rett på grilling etter rittet. Lena og Inger Lise skal være publikum og moralsk støtte i motbakkene, så det blir jo veldig hyggelig. Så da får vi prøve å trø på litt ekstra hardt i pedalene når vi passerer dem 🙂

I fjor syklet jeg på 2 timer, 25 minutter og 51 sekunder. Så da får målet være å forbedre den tiden. Men slike mål er litt vanskelig å kontrollere da vær og vind, samt oppsamling av grupper spiller veldig inn på tiden.

Hvis du skal sykle Follorittet for første gang, her er noen key facts fra fjoråret:

  • Det er helt kaos i starten og farten er veldig høy. Ta oppvarmingen seriøst, ellers mister du feltet før rittet er kommet ordentlig i gang.
  • Selv om farten er høy i starten, og du tenker at dette kanskje er for fort for deg, så ikke vær bekymret. Det roer seg etterhvert, og husk å pakk deg godt inn i feltet.
  • Feltet holder seg samlet til man begynner med stigningene. Derfra er det hver mann for seg selv.
  • Veldig viktig å finne en gruppe når man kommer til toppen, hvis ikke må du kjøre den neste mila alene. Dette skjedde meg på en av de fire rundene i fjor, og man taper masse tid.
  • Mye publikum gjør rittet til en veldig morsom opplevelse.
  • Endel selvutnevnte roadcapteins som maser på at du må opp å dra i front. Sånne ting må du bare vifte bort, dette er et ritt, hvor målet er at DU skal komme høyest mulig på resultatlisten. Hvis det betyr at du må hjelpe til å holde farten oppe – ok. Hvis du derimot mener det beste er å spare beina litt, så er det også helt ok.
  • Det serveres boller i målområdet.

Her er hele rittet på Strava:

Del på Facebook