Råskinnet


Postet av

Ready arrangerer hvert år et løp rundt Sognsvann, av typen ‘så vanskelig og grisete som mulig’. Mange løper jevnlig rundt Sognsvann i en streben etter bedre form. På lørdag skulle 2000 stykker velge den vriene varianten.
Det som gjorde det ekstra deilig var jo været da. Da jeg våkna til regn, minusgrader, vind og tåke lurte jeg på om jeg skulle ta en titt i unnskyldningsboka, og finne en salgbar grunn til å holde meg i senga. Jarle som også skulle være med å løpe fant en beleilig fotballskade å skylde på. I stedet tittet jeg på regel nummer 5 fra sykkelreglene: «Rule #5 – Harden The Fuck Up». Løsningen var å putte plastposer i skoa. Jeg kom ikke på noe bedre triks enn det, så det fikk holde. Oppvarmingen ble gjort i bilen. Deilig sete der skjønner du.


Dersom du kan telle antall ganger jeg var nedpå alle fire, og sender det inn til oss kan du vinne ekte gjørme frakta fra Sognsvann og ned i mitt badekar. Det er et par håndfuller med forholdsvis ferskt griseri som fortsatt kan brukes til det du måtte ønske. Må hentes av vinneren.

Løpet kan oppsummeres med:
– Det var tidvis grisete, men det gjorde ikke noe siden vi stadig var uti Sognsvann og fikk vaska oss.
– Grei temperatur i vannet så fort man kom gjennom det øverste laget med is, og det er godt å få kjølt seg ned når man blir litt het i toppen.
– Eneste problemet er at beina blir betenkelig stive etter at man kommer ut av vannet. Ikke stort å gjøre med det; våtdrakt er heller ikke gunstig å løpe med.
– Piggsko kan faktisk være lurt å ha under beina. Mine godt innkjørte Asics hadde ingen sjans mot gjørma og isen vi møtte der oppe.
– Det var ellers ganske greit å følge løypa rundt der oppe. Enten så satt folk fast i gjørme, eller så sto det frivillige rundt hele veien og pekte oss videre.
– Det at frivillige sier at man må ta det med ro i enkelte partier hjalp ikke stort.
– Man tror kanskje ikke at det er så kupert i området rundt Sognsvann. Hvertfall trodde ikke jeg det. Så der har også arrangøren gjort en veldig god jobb i å finne de kollene som er mulig. Opp og ned er like greit.
– Den siste lille bakken (tydeligvis kalt Sukkertoppen) gjorde at jeg satt den siste rest av melkesyre i halsen. Glatt var det og.

Så da ses vi igjen der oppe neste år.

Del på Facebook