Tønsbergtur – alt for en god lunsj


Postet av

«Bli med og ta en lunsj i Tønsberg. Jan serverer». Dette var meldingen jeg våknet til på søndag. Frister jo veldig med en tur til sommerbyen Tønsberg da. Der skal de visst ha en fantastisk scene for humor og andre typer show også. Men på søndag var planen å spise middag med svigerfamilien. Storfamilien. Og jeg hadde planlagt en liten tur til Tryvann før det. Hvordan kunne jeg justere den turen til en 10-timers tur til Tønsberg? Etter å ha meglet litt fram og tilbake, og lagt fram begrunnelser for hvor viktig en langtur er fikk jeg faktisk aksept. Samboeren min burde hylles for det. Ikke sånn som John Arne Riise krever at han skal hylles. Men 3 x hyll er på sin plass: «Hyll hyll hyll», og takk skal du ha.
Dermed bar det av sted til Tønsberg og en liten bit av sommer-Norge. God ide av Andreas og Martin (fra Tåsen Tempo Team) å tilbringe søndagen i det området.
Strekningen Teisen – Bislett – Majorstua – Skøyen – Lysaker – Sandvika – Asker er ikke spesielt godt tilrettelagt for syklister, og det er mye stopp og start. Og stopp igjen. Men fra Asker åpner det seg en herlig landevei, og det blir mer og mer en landsens vei.

Ut av Drammen begynner de gode og åpne veiene. Bilistene var også ålreite, og vi unngikk all form for bærting og spylevæske

Ut av Drammen begynner de gode og åpne veiene. Bilistene var også ålreite, og vi unngikk all form for bærting og spylevæske


Vi fortsetter mot Sande i et forholdsvis godt tempo. Traktorer og mopeder ble forsert som bare det. Tempodrag etter unge folk på mopeder opp slake bakker var faktisk veldig gøy. Hyggelig å legge se opp på siden og hilse god tur videre

Vi fortsetter mot Sande i et forholdsvis godt tempo. Traktorer og mopeder ble forsert som bare det. Tempodrag etter unge folk på mopeder opp slake bakker var faktisk veldig gøy. Hyggelig å legge se opp på siden og hilse god tur videre


I Holmestrand rakk vi en liten tur ned på stranda. Der kunne man drikke en brus eller eventuelt ta en snus. På stranda er det fritt fram for alt

I Holmestrand rakk vi en liten tur ned på stranda. Der kunne man drikke en brus eller eventuelt ta en snus. På stranda er det fritt fram for alt


Omgivelsene her nede er fine i forhold til Oslo-gryta. Det var ikke så mange biler som kjørte den gamle veien sørover. Naturlig nok det

Omgivelsene her nede er fine i forhold til Oslo-gryta. Det var ikke så mange biler som kjørte den gamle veien sørover. Naturlig nok det når det går en splitter ny tunnel litt lenger inni landet.


Jan serverte deilig lunsj som var igjen etter helgens fest. Kaker, pølser og vafler uten stopp. Problemet var at alt var bedre enn den forrige biten, og til slutt satt man kilt fast i stolen.

Jan serverte deilig lunsj som var igjen etter helgens fest. Kaker, pølser og vafler uten stopp. Problemet var at alt var bedre enn den forrige biten, og til slutt satt man kilt fast i stolen. Jeg fikk ikke tatt bilde av det siden jeg da var opptatt med å spise. Så slik så det ut etter at vi var ferdig.


OK, bare en vaffel til da

OK, bare en vaffel til da


Da det var ca 15 mil igjen fikk vi øye på noen gufne skyer i retning Oslo. Et par mil senere var vi midt i fossen, og sprut fra både sykler og biler ga oss en ny bekledning

Da det var ca 15 mil igjen fikk vi øye på noen gufne skyer i retning Oslo. Et par mil senere var vi midt i fossen, og sprut fra både sykler og biler ga oss en ny bekledning


I Drammen tok vi en sjokolade, en cola og en kaffe. For som både Dag Otto og Martin sier "syklister elsker kaffe". Så da elsket vi nedpå en kaffe før Lierbakkene skulle forseres. Ingen bedre måte å gjøre det på.

I Drammen tok vi en sjokolade, en cola og en kaffe. For som både Dag Otto og Martin sier «syklister elsker kaffe». Så da elsket vi nedpå en kaffe før Lierbakkene skulle forseres. Ingen bedre måte å gjøre det på.


Dette er altså ruta man følger for å sykle til Tønsberg. Hverken Oslo eller Tønsberg er ukjente byer, så om man skulle slite med å finne veien er det ganske mange som kan hjelpe til med å peke.

Dette er altså ruta man følger for å sykle til Tønsberg. Hverken Oslo eller Tønsberg er ukjente byer, så om man skulle slite med å finne veien er det ganske mange som kan hjelpe til med å peke.

Hele turen ble på ca 25 mil og er åpen hver dag hele året.
Titt innom på Strava-segmentet om du er fristet

Dersom du har en arbeidsdag med litt overtid du ikke vet hva du skal bruke den på kan jeg tipse deg om en tur til Tønsberg. Fine veier å sykle, ikke plagsom trafikk, digge omgivelser med fjord, strand og åkrer.

Fasit i følge Strava er at vi forbrant omtrent en kilo på turen, men takket være pølser og kaker i Tønsberg hadde jeg bare gått ned 400 gram. Moralen er derfor at det ligger mange gode turer gjemt i en fristende grillpølse. Neida, det er ikke noe moral, men heller en god grunn til å spise godt ved neste mulighet.
Og etter det er det bare å sette seg på sykkelen og ta seg tur vel?

Del på Facebook