Tour Manager på TV2


Postet av

Tour Manager er et online «manager» spill hvor du skal plukke ut de beste rytterne i Tour de France. Konseptet er enkelt, og man har en pengeusm og en lagoppstilling å forholde seg til. Så får man poeng utfra hvor bra dine ryttere gjør det i det virkelige rittet. Snedige greier.

Tunge Gir kjører i år en internkonkurranse på Tour Manager. Her skiller vi klinten fra hveten og avslører hvem som egentlig besitter kunnskapen om sporten vi verdsetter så ulidelig høyt.

Uttak av det ultimate laget er noe som må planlegges nøye, og problemstillinger dukker opp som paddehatter. Hvorfor bruke penger på en god klatrer den første uka? Holder Cav seg med i front på etappe 2? Går bruddet helt inn, eller blir de kjørt opp av feltet? Skal jeg ha med lagtempoen i bakhodet når jeg setter opp laget? Og sånn går det. Videre og videre, og jo mer man begynner å sette seg inn i hele konseptet, jo flere utfordringer møter man.

Og hemmelighetskremmeriet rundt laguttak går en høy gang, hvor selv Snowden ville slitt med lekke detaljene.

Men jeg gjør det motsatte. Her kjører vi «åpen linje» a´la Rosenborg på nittitallet.

Så her ser dere min startoppstilling, med noen korte konklusjoner under:

Skjermbilde 2013-06-26 kl. 18.51.10

 

Roy elsker brudd, og kan fort hanke inn noen poeng her. Pinot sykler for samme lag, og dette laget har rett og slett nada å gjøre i sammendraget. De kom faktisk sist i World Tour i fjor. Så når de ikke vinner noe sammenlagt, ja da smeller de til fra start for å håpe på etappeseirer.

Talansky ble et resultat av at jeg måtte få inn Greipel, og da lurte han seg inn pga kostnader i laget.

Roland ser vi nok ikke noe til før senere i rittet, men han vinner nok en etappe eller to i år. Og Kessiakoff elsker å være på tv og sitter alltid i brudd som innebærer poeng på klatretrøya.

Så tok jeg de to raskeste syklistene i verden. Det bør betale seg, da de er svindyre. Her valgte jeg ut Sagan, Gilbert, EDH og Kristoff.  Iallefall Sagan er hyperaktuell for etappe 2, men han starter altså på «benken».

Som vannbærerne har jeg spesielt tro på Chavanel på de kuperte etappene, mens Gerrans ikke har en kaptein å beskytte på sammendraget og kan kjøre kamikaze.

Voeckler er jo løs kanon. Vet aldri hva han finner på – og han har hatt en oppløftende oppkjøring, så denne mannen kan plutselig finne på å vinne et par tre etapper. Og han Estlenderen kom liksom bare med. Han kostet akkurat det jeg hadde igjen av penger!

Og siden jeg tror Cav blir å kjøre fra i første uke, så avlsuttet jeg med å velge sportsdirektøren hans – som også gir poeng.

Så da er det bare å glede seg til kick off på lørdag! Gleder meg til sykkeltur på formiddagen før jeg benker meg ned med Kaggestad og Paasche på TV2.

Har du lag på Tour Manager, og vil være med? Eller vil invitere meg/oss i din liga? Gi lyd!

Hvis du også er med på en sykkeltur på lørdag, for å varme opp til Tour de France – igjen, gi lyd!

Del på Facebook