Hvem blir klubbmester 2013?


Postet av

Det er 200 meter til mål, og rytterne reiser seg. Nå er det vinn eller forsvinn, det er nå historie skal skrives. Hvem har mest trøkk i beina? Og hvem er kaldest og ligger akkurat lenge nok på hjul til å snike seg foran de siste meterne?

Eller har bruddet gått tidlig uten at gruppen bak klarer å koordinere en god rulle? Det er jo ingen som har hjelperyttere her, og alle kjører for egne sjanser. Så hvorfor spise av sin egen tallerken? De andre kan jo kjøre inn bruddet vel.

Velkommen til tidenes første klubbmesterskap i Tunge Gir – tirsdag 13.august kl. 19:30

Hvem blir den første klubbmesteren i Tunge Gir? Avgjørelsen faller tirsdag 13.august.

Hvem blir den første klubbmesteren i Tunge Gir? Avgjørelsen faller tirsdag 13.august.

Løypevalg har blitt diskutrert og forkastet. Gang på gang. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Men etter flere uker med rekognosering, diskusjoner og studier av Google Map, så har valget falt på «Runden i Maridalen».

Dette er en typisk klassikerløype, og kan passe både til spurtere og de litt mer seige rytterne. Det er gode muligheter for brudd, og det er like gode muligheter for at feltet kommer samlet til mål. Her er det rytterne selv som skaper dynamikken i rittet.

Dette er en klassiker i sykkelmiljøet i Oslo, og har eget segment på Strava.

Dette er en klassiker i sykkelmiljøet i Oslo, og har eget segment på Strava.

Løypen er ganske så flat, men det er en knekker rytterne må være obs på. Den kommer like etter at man har syklet inn på gammelveien. Knekken er kort, men bratt, og dette er et kritisk punkt i løypa. Her vil det være fristende å prøve seg!

Rittet starter ved Maridalsvannet og runden skal sykles  3 ganger. Når man er ferdig med den siste runden, så er det ca 1 km til mål – midt på den lange strekken. Dette er samme målgang (og runde) som de brukte i Norgescupen i fjor.

Dette blir en rysare, og det blir veldig spennende å se hvordan rittet setter seg. Håvard, kapteinen i Tunge Gir, er tidlig ute for å fjerne presset fra seg selv:

– Jeg har god tro på at alternativ oppkjøring uten sykkel gir meg riktig type overskudd. Men dette mesterskapet er så åpent at jeg ikke våger å sette kroner på noen. Alt i alt er nok Eirik og Henrik favoritter etter hva de viste i vårklassikerne, sier Håvard.

Eirik kontrer med:

– Det er det mest latterlige jeg har hørt. Håvard vinner i søvne. Bare han unngår pungtering, så er det ingenting som kan ta fra han denne seieren. Ferdig snakka!

Skriv opp datoen – tirsdag 13.august kl. 19:30 får vi vite hvem som er best å sykle tohjuling i klubben!

Del på Facebook