Kroatia – og to uker med barneklubb og forberedelser til triathlon


Postet av

Kroatia har mye å by på, og er spesielt populært for unge folk som kan tenke seg seiling, drikking og klubber på kveldene.
Jeg er vitterlig fortsatt ung, men i mitt reisefølge var en samboer, en sønn og en svigermor som ikke ønsket noen av disse valgene.
Dermed ble det heller hotell med svømmebasseng, barneklubb, is og pannekaker som næringsinntak og avslappende liv på stranda.

Makarska hadde en strand som jeg kunne ligge på mens jeg så på tærne mine

Makarska hadde en strand som jeg kunne ligge på mens jeg så på tærne mine


Når det er 35 grader, og sola steker, er det ganske digg å legge seg under trær med skygge. Det er hvertfall lite fristende å ta seg en løpetur. Men etter et par dager med mye is, aqua-aerobic, barneklubb, barnedisco og horisontal posisjon rev treningsgenet meg ut av strandstolen. Da ble det joggetur før frokost, og svømming til kvelds.
Høyt over byen og i det folk våkner til liv. Da står jeg her og tar bilde av det

Høyt over byen og i det folk våkner til liv. Da står jeg her og tar bilde av det


Makarska har et godt voksent fjell som nærmeste nabo, så det er ganske lett å finne motbakker å trene i. Dermed fikk jeg kjørt både langturer langs stranda, langturer med motbakke og intervall i jæskla bratte bakker. Altså helt perfekt som oppkjøring mot bakkene i Aurland.
I tillegg måtte jeg trene svømming. Også der ligger Makarska fint plassert, med Adriaterhavet som andre nabo. Det å svømme i saltvann var ikke spesielt behagelig for nese- og halsområde, og med dårlig pusteteknikk fra før ble det desto verre. Pføy. Henrik foreslår å ikke svelge, stenge løpet med tunga og spytte ut under vannet. Prøvde det. Hjalp ikke. Mye saltvann i magen den dag i dag.
Dermed ble løsningen å trekke opp i ferskvannet og elvene et par dager. Mye mer behagelig.
Det går raskere å svømme slik. Og deiligere. Og morsommere.

Det går raskere å svømme slik. Og deiligere. Og morsommere.


Fordeler med å trene på sommerferie i Kroatia:
– Lett å få KOM siden det ikke er så mange andre som bruker Strava
– Mange bakker lett tilgjengelig
– Deilig å ligge i solsenga og sjekke Strava etterpå
– Dersom du blir litt/veldig sliten er det lettere å ligge og slappe av resten av dagen
– Barnedisco klarer man å komme seg gjennom med stive bein

Så ta deg en tur til Kroatia du. Enten du foretrekker seiling eller barnedisco kan du alltids løpe og svømme litt på si.

Del på Facebook