Nedenom og hjem


Postet av

På søndag var det tid for årets avslutning, og rittet Nedenom og hjem ved Ingierstrand. Frikransen arrangerer da et ritt som mange bruker som årets siste landeveisritt. Dessverre stoppet Tunge Gir sitt treningsprogram i midten av august, og vi klarte derfor å stille et svært slagsvakt lag. Håvard tok turen, og fikk følge av Martin og Andreas fra Tåsen Tempo, samt at det selvfølgelig dukket opp hyggelige karer fra Blodsmak. Verre var det at flere av Oslos vasseste syklister stilte opp, og hadde planer om å legge lista langt over noe vår spenst kunne makte. Flere kjente bloggere, twitrere og strava-fjes var å se i feltet.

Dette toalettet funka bra for meg. Sikkert for alle de utenfor også

Dette toalettet funka bra for meg. Sikkert for alle de utenfor også

På plass merket jeg at magen var av normal kvalitet, og at en do måtte benyttes. Ingen åpne toaletter i nærheten gjorde at arrangøren satte opp et fiffig telt, med to bokser fra Biltema. Jeg og annen trengende fikk æren av å testkjøre dem, og satt der i hyggelig passiar mens det nødvendige ble gjort. Uvant, men veldig befriende.

Her er folka altså klare for å sykle seg en tur. 5 runder a 14 km, med en veldig tøff bakke per runde

Her er folka altså klare for å sykle seg en tur. 5 runder a 14 km, med en veldig tøff bakke per runde

Etter gjennomført økt i teltet ble det oppvarming som Strava målte til 200 meter. Ikke helt topp, men jeg håpet at lovnaden om masterbil ville sikre meg noen minutter oppvarming før kjøret satte i gang. Dessverre forsvant den bilen før vi hadde passert første bakken. Jeg gjorde mitt ytterste for å henge på da første gruppen stakk, men det tok ikke lang tid før jeg merket at dette tempoet var uholdbart. Selv på lette gir klarte jeg ikke å holde frekvensen oppe. Fikk bare vente på neste gjeng da. Og de var jo ikke bak meg, men rundt overalt. Til slutt kom vi til topps, og det ble kjørt en god rulle hele veien. Så møtte vi bakken igjen. Og jeg møtte veggen igjen. Jeg måtte altså slippe denne gruppen også. Flotte greier.

Synes du jeg likner på Alberto Contador der jeg står og tråkker lett oppover. Stemmer ikke helt det. Var ikke oppover her på dette bildet heller

Synes du jeg likner på Alberto Contador der jeg står og tråkker lett oppover. Stemmer ikke helt det. Var ikke oppover her på dette bildet heller

Dermed tok jeg sats og fortsatt alene et stykke videre. Men i det jeg skulle svinge til venstre og veien inn mot Ingierstrand igjen kom det kjentfolk. Da dukket Andreas og gode gamle Gjermshus opp og var hyggelige nok til å ta meg med videre. Og herfra og inn gjaldt det bare å holde seg inne med resten av gjengen og fortsette i et ålreit tempo. Fjerde gang vi syklet opp bakken så vi faktisk gruppen foran i toppen av bakken og jeg trodde vi holdt et fantastisk tempo. Dessverre så vi aldri mer til de.

Dette er et målseil. Og akkurat dette seilet ble benyttet på Ingierstrand. Førstemann dit da. OK

Dette er et målseil. Og akkurat dette seilet ble benyttet på Ingierstrand. Førstemann dit da. OK

Det store med dette rittet er at man skal sprinte om alle plasser, og dermed var det ganske spennende i de vi begynte å nærme oss målgang. Folk begynte å posisjonere seg og finne ideell rygg. Det var en som kjørte av gårde litt tidlig og jeg la meg i rygg på han. Da jeg så målstreken 300 meter framme gikk jeg ut og skulle sette siste spiker i denne flotte kista. Dessverre kom det en rytter fra Frikransen i en alt for drøy fart bakfra, og feis forbi meg. Svarte. Ikke klarte jeg å henge meg på han heller. Dermed gjaldt det å forsvare en flott 2.plass. Det klarte jeg. Endelig en liten opptur.

Fotofinish av de helt store. Her ser man tydelig at jeg er foran Andreas. Men likevel er jeg bak på resultatlista. Dette skal du få svi for Andreas. Vær trygg

Fotofinish av de helt store. Her ser man tydelig at jeg er foran Andreas. Men likevel er jeg bak på resultatlista. Dette skal du få svi for Andreas. Vær trygg

Etter målgang ble vi spurt om hvilken plass vi kom inn på. Det er en herlig følelse at man etter målgang kan bli enige med motstander og arrangør om hvordan det hele endte. Tunge Gir liker at det finnes slike ritt. Det eneste dumme var at jeg ble plassert bak Andreas, som jeg med viten og vilje slo i spurten. Men det er jo bare småpirk i den store sammenhengen.

Deretter gjaldt det å få i seg rask næring. Flott at Frikransen stilte med grillmester.

Deretter gjaldt det å få i seg rask næring. Flott at Frikransen stilte med grillmester.

Jeg spiste denne pølsa. Dette bildet er tatt halvveis i jobben

Jeg spiste denne pølsa. Dette bildet er tatt halvveis i jobben

Gjermshus, Andreas og Håvard

Jeg husket ikke på å avslutte økten på Strava før jeg hadde vært hjemom, og så ut til Tusenfryd. Ble en del fine KOM, men dessverre helt ufortjent. Dette fikk jeg raskt påpakning for. Det er klart man ikke skal tulle med dette. Men nå er hvertfall økten korrigert og kan nytes på Strava om du er lokket av å stille neste år.
http://www.strava.com/activities/80941109

Oppsummering for rittet:

  • Spennende og utfordrende løype
  • Gode stemning, både i tet og litt lenger ned
  • Gode og oppfinnsomme anretninger når det gjaldt toalett og bespisning
  • Kort vei fra Oslo, og de fleste var lure og tok turen ut som oppvarming
  • Mange gode ryttere på plass, men de som ikke henger med der får likevel en spennende avslutning

Og gratulerer til Vestre Aker Velo med seieren.

Da er dermed sesongen avsluttet, og nå gjenstår det bare årsmøte, sesongavslutning og planleggingsmøte for neste år. Vi får håpe at vi klarer å legge dette på tre ulike dager.

Del på Facebook