Hove Tri 2014


Postet av

Jeg måtte tidlig igang for å rekke starten på Hove Tri 2014. 12:00 skulle man ta de første svømmetakene og turen ned kunne fort ta fire timer. Det var heldigvis (og kanskje ikke så overraskende?) lite trafikk kl 06:00 på en søndag på E18.

Sola er oppe og sveisen er på plass

Sola er oppe og sveisen er på plass

Jeg trodde ikke jeg kjente noen som skulle delta på Hove. Men kun noen dager før konkurransen fikk jeg en hyggelig melding fra Marte Ødegård (Team Raske Gutter) som også hadde tenkt å teste formen. Hun hadde planlagt litt bedre, overnattet og var allerede klar da jeg kom ned. Etter Martes tradisjonelle nedprating av seg selv (lite trening, alle ser så proffe ut, osv…) fant hun en hel haug med kjente. Blant annet Ingvild J.T. Udenæs (Oslofjord Triatlon) som skulle debutere som triatlet. Da måtte jeg enda en gang høre på en drøy runde nedprating, dette kunne jo umulig gå bra for noen av dem…

Min egen trening før årets første triathlon har vært ok for løpe -og sykleformen. Svømminga har derimot vært noe neglisjert, har hatt lite tid i basseng i vinter og kun gjennomført én økt på Sognsvann med Fr. Horn Hansen. Nytt på utstyrsfronten var tempohjelm, tempo-drikkeflaskeholder og skjegg.

Aerodynamikk og isolasjon

Aerodynamikk og isolasjon

Det er en helt egen stemning før en triatlon start. Jeg har noen ganger fått litt angstfølelse i starten i vannet. Jeg varmet derfor opp litt ekstra for å få opp pulsen og det fungerte tilsynelatende bra. Jeg har aldri sett et så stort startfelt noen gang. Men med 257 startene ble det overraskende lite kaos i den linja jeg havnet i.

Massestart, meg i rosa hette helt foran

Massestart, meg i rosa hette helt foran (Dalsett)

Været var nydelig, bølgene var små og brennmanetene var få. Noe vann i nese og svelg ble det jo men ellers gikk svømmingen meget bra helt til det var ca. 20 m igjen til landgang. Jeg hadde økt tempoet noe men var ikke sliten på noen måte og hadde kun positive tanker i hodet. Men så velger jeg å svømme rett inn i en glassmanet. Ufarlig kanskje, men nok til at jeg skvetter til noe som fører til krampe i begge legger og hamstring. Nydelig.

maNET

Skremmende type

Jeg synker litt og spenner mer enn jeg noen gang har gjort. Over meg og til siden ser jeg folk fyke forbi. Jeg prøver å strekke ut men det gir seg ikke og jeg vurderer et lite sekund å veive med armene og tilkalle hjelp. Heldigvis slo jeg det fra meg og valgte heller å krype sammen og svømme som en ball inn mot land. Der er jeg nr 49 og ser nevnte Ingvild småtrippe forbi meg mens jeg halter som en gammel mann og gulper manet. Jeg er ikke så elendig til å skifte og vinner 8 plasser på dette. Kanskje det hadde noe med at jeg valgte å ikke sette på alle bindinger på skoa. Mye bedre å kløne med dette i fart og kjøre ned sperringer og gjerde isteden..

Sykkelrute

Sykkelrute

Syklingen forgår i lett, duvende terreng på småsvingete vei. Asfalten er grei og det er også relativt lite trafikk. Det er litt vanskelig å få den gode tempoflyten og jeg endte med å reise meg i alle bakker for å prøve å skyte litt fart. 4 runder a 8.5 km gjennomføres og det gjør at man kan lære seg løypa underveis. Syklingen gikk etter en kronglete start bra og psykisk var det fint å sykle den samme runden 4 ganger. Ved utgangen av T2 er jeg nr 10, flotte greier!

Løpeetappen er 4 runder rundt campingplassen i lettkuppert terreng stort sett på skogsbunn. Jeg løper i 2 runder bak en med den berømte N-en tatovert på leggen. Han (Christoffer Syse?), holder passe tempo men da vi blir passert av en (Joachim Nielsen) øker jeg tempoet noe og jeg ser ikke tattisen igjen. Jeg klarer å bite meg fast til mannen foran og da vi nærmer oss mål er han kun 50 m unna. Jeg drar på det jeg kan men blir avslørt av pust og applaus. Han snur seg litt og drar lett fra og slår meg med 2 s. Selv kollapser jeg 1 m forbi mål men det hjelper at en funksjonær forteller meg at jeg har blitt nr 7. Oppsummert er jeg veldig fornøyd med resultatet men sitter med en følelse av det kan gjøres bedre i alt. Men det er lett å si i et døgn etter at man var nær ved å bryte under svømmingen og gitt absolutt alt i siste spurt. Hjelmen og flaskeholderen fungerte forresten bra mens skjegget egnet seg ikke da jeg kylte et glass med sportsdrikk i trynet – kosa meg med de e-stoffene i flere runder.

Noen minutter etter meg kommer første dame i mål og rett etter kommer Marte i fin stil. Neste jente er er debutanten Ingvild kun 7 s etter Marte. Kanskje jeg skal begynne å psyke meg ned før start også? Uansett er jeg veldig imponert over jentene og det var helt rått å se de på pallen for premiering.

Blide Jenter

Blide, flotte jenter

Og for en stemning! Jeg har aldri opplevd maken til koselig fnisekonkurranse. I tillegg fikk jeg gleden av å kjøre Ingvild hjem til Sagene. Hun var smørblid hele veien selv om vi fikk mye trafikk. I tillegg fikk hun oppgradert burgeren sin på veikroa. Dette var dagen og hun skulle rett hjem å sette penger på oddsen.

250 g baby!

250 g baby!

Takk til arrangøren for et fantastisk arrangement, bare god stemning hele veien! Dere kunne ikke gjort noe med den maneten. Kroppen føles nå ganske mørbanket etter den lille krampeseansen men opplevelsen var god og jeg gleder meg til neste konkurranse!

 

Del på Facebook