Hold formen i vinter – bruk Zwift


Postet av

Flere av oss i Tunge Gir og Fjellgrisene har tatt i bruk Zwift for å beholde formen gjennom vinteren. Og det funker som bare det!

For de som ikke har fått med seg dette fenomenet, så er det en online multiplayer sykkelplatform. Og ikke noe sånn ræl som Taxc og andre hardware-leverandører lager. Dette er noe helt annet og er både gøy og avhengighetsskapende.

Siden alt baseres på watt, trenger du en av følgende løsning:

1) Smartrulle
2) Vanlig rulle med fart og kadensmåler
3) Vanlig rulle med wattpedal
4) Spinningsykkel med wattpedal

Så er det bare å skape en konto, logge på og sykle i vei. Mot venner og ukjente. Selv om det er absolutt mest gøy å konkurrere mot lagkamerater, funker det helt fint å sykle mot ukjente. Selv pleier jeg å finne meg en annen nordmann og by opp til dans. Ligge litt bak, så foran, så litt bak, så foran igjen. Man kan også gi en liten albue for å få litt ekstra oppmerksomhet. Så når han/hun blir litt lei deg, starter racet. Da er det bruddforsøk for å komme seg unna. Barnslig ja, men sabla gøy.

IMG_5603

Fant en Rye-rytter og prøvde og å lure han med på en konkurranse. Han bet ikke på!

I tillegg til å sykle inne i Zwift mot andre, er det også en rekke treningsprogram man kan ta i bruk. Og en en FTP test for å måle terskelwatten din.

Nå i dag stilte hele MTN-Qhubeka opp inne i Zwift og det ble en voldsom kamp for å følge Edvald Boasson Hagen. Det gikk dårlig for å si det pent. Når vi kom til bakkeklatringen smelte han til og syklet opp på 1 min og 28 sek og tok klatretrøya i spillet. Og borte var han!

Edvald har tatt KOM på klatringen! Selv er jeg langt langt bak.

Edvald har tatt KOM på klatringen! Selv er jeg langt langt bak.

I morgen er det to ting på programmet. Pers på en hel runde (ca 15-17 minutter) og pers på klatringen. Mulig jeg ikke klarer å styre meg og går for pers på 300 m spurten også.

Trenger du motivasjon gjennom vintersyklingen, kan jeg virkelig anbefale Zwift. Den har ene og alene gjort det slik at jeg gleder meg til hver eneste økt når ungene har lagt seg.

Prøv det du også!

OPPDATERT:
Zwift Norge gruppe på Facebook

Del på Facebook