Blir det luke opp Paterberg på lørdag?


Postet av

Vintertreningen er over og det er bare 5 dager til vi skal sykle amatørutgaven av Flandern Rundt. 227 km fra Brugge til Oudenaarde, med nesten 50 km på brostein. Det kan bli en tøff affære så tidlig i sesongen.

Men er vi i rute da? Stein-Thore har logget mange mil på Zwift i vinter og ser sterk ut. Olav ditto. Håvard er alltid klar, og Kristian har både gått ned i vekt og syklet mye i vinter. Håkon har fått opp gampen og skal være klar, og selv sier jeg meg fornøyd med vintersyklingen. X-faktoren er Alex. Han satset på å sjokk-trene kroppen sin i form i påsken men ble liggende rett ut med influensa.

2016-03-20 10.10.10-1

Flandern kommer tidlig i sesongen og vi har ikke fått altfor mange ekte mil ute på landeveien. Vi stoler på at vintersesongen på rulla holder.

Men hva er egentlig greia med Flandern Rundt, eller Ronde van Vlaanderen som det egentlig heter? Rittet er over 100 år gammelt og er endel av «de fem monumentene». Det vil si at dette er et av verdens aller viktigste og hardeste endagsritt. Og løypa er spektakulær. Små veier på bondelandet, med flere korte hissige bakker med 20% stigning. Og blir det regn til helga får vi virkelig føle på sykkelkultur.

Koppenberg01.jpg

Koppenberg, kanskje den mest kjente bakken av dem alle. Er bare 600 meter med 10% stigning. Men på det bratteste er det over 22%. Skjer det velt i front, forplanter det seg, og man kan bare gi opp og gå av sykkelen.

TOUR DES FLANDRES

Ja typ sånn her. Hvis en tryner blir det helt klin kokkos bakover i rekkene.

I fjor syklet vi Amstel Gold Race, og det var da vi fikk smaken på slike opplevelser. Sykle selv lørdagen, for så drikke øl og se proffene dagen etter. Det beste av to verdener.

Men i år har Stein-Thore og Håkon gjort det ekstra interessant. I fjor syklet vi nemlig samlet, og det var ingen som helst konkurranse mellom oss. I år derimot har de bestemt seg for at det er fri fart etter siste matstasjon. Da er det ca 35 km til mål og vi skal opp både Oude Kwaremont og Paterberg. Selv om det bare er de to som har et veddemål gående, vil det overraske stort om de andre bare lar de seile avgårde.

Lørdag ettermiddag får vi svaret, blir det luke opp Paterberg?

Selv har jeg ingen intensjon om å hive meg med i noe veddemål, men se ikke bort ifra at noen prøver seg allerede i Oude Kwaremont.

Del på Facebook