Grefsenkollen knockout bonanza


Postet av

Siden vi fortsatt jakter vår første seier i et stort ritt fortsetter vi å arrangere egne ritt; hvor kun medlemmene deltar. Det er alltid så deilig å ha vinnere i klubben. Sammen med våre venner i Fjellgrisene er vi nå med på Fjellgriscupen. Det er som Norgescupen i miniatyr, og hvor deltakelse baserer seg på vennskap i stedet for rittranking.

Første ritt i år var utslagskonkurranse i Grefsenkollen. Flere fryktet at det skulle konkurreres fra bunn og helt opp. Heldigvis hadde organisator Askautrud funnet en passende bakke litt opp i lia som vi skulle kjøre i.

Segmentet Grefsenkollen bakkespurt

Løypeprofilen, og man kan se, ikke uventet, at Arne Post har rekorden.

Løypeprofilen, og man kan se, ikke uventet, at Arne Post har rekorden.

Håkon hadde før dagen beste tid opp her, og stilte som favoritt.

Til start stilte 6 stk, noe lavere antall enn først forventet, men det kan ha vært pga syrenivåene som skulle komme. Første runde var tøff.

Siden vi var 6 stk, og ikke ville bli hindret av trafikk (eller hindre hissige SUV-kjørere på vei til Grefsenkollen), bestemte vi at vi skulle ha 2 heat med 3 syklister, deretter reduseres dette til 4, 3 ,2 og til slutt dermed kåre en vinner.

I tillegg fikk vi taperens finale med de to som røk ut av hvert heat, slik at de egentlige finalistene fikk litt ekstra tid til å restituere seg før siste runde.

Gutta begynner å ane konturene av et syrejag. Men drit i det; sola skinner jo

Gutta begynner å ane konturene av et syrejag. Men drit i det; sola skinner jo

For å trekke ut heatene lot vi klubbmesterene velge seg en av de andre til sitt heat, Henrik valgte Øyvind og Håkon valgte Kristian. Deretter var det stein, saks, papir mellom Håvard og Stein, Som Håvard vant. Han valgte da heat med Håkon og Kristian.

Dermed hadde vi følgende:

Heat 1:
Håkon, Kristian, Håvard

Heat 2:
Henrik, Øyvind, Stein

I heat 1 satt Håvard fart fra bånn, og fikk raskt følge av Håkon og Kristian på hjul. Han opparbeidet seg likevel en luke og etter hvert så slapp Kristian bak, noe som gjorde at tempoet gikk ned og rekkefølgen ble Håvard, Håkon og Kristian som ble slått ut.

I heat 2 gikk starten ganske likt som i heat 1. Øyvind satt opp et forrykende tempo fra bånn, med Stein etterhvert på hjul. Henrik, falt litt bak trolig pga litt for lette gir og det ble opparbeidet en luke. I front dro Øyvind i fra, og Stein fikk problemer med giret, dvs slitt kasett og kjede som hoppet ved høy belastning. Dette ga Henrik den muligheten han trengte og han tettet luken og smatt forbi rett før toppen. Rekkefølgen i mål, Ble dermed Øyvind, Henrik og Stein som var slått ut.

Etter dette er husken noe uklar pga høye syrenivåer, men vi mener det var slik: 🙂

I første felles heat går starten noe saktere, før Håvard setter inn rykket som holder til først på toppen, etter han følger Øyvind og så Henrik. Håkon satt fint med på hjulet til ca midt i bakken, da han måtte slippe og dermed ble den som kom sist og ble slått ut.

I semi-finalen er det dermed Håvard, Henrik og Øyvind til start. Øyvind må utsette starten et lite minutt for å få kontroll over krampa som har satt seg i låret. Henrik og Håvard pusher på for å komme i gang, og frykter også at krampa bare er et spill for galleriet. Starten går noe roligere enn tidligere, før Håvard igjen setter inn et rykk, Henrik følger og kort tid etterpå gir Øyvind opp, syra har tatt han. Håvard er igjen først til toppen, med Henrik like bak, men begge to sparte krefter. Begge finalistene erkjenner at syra kommer tidligere og tidligere i bakken nå.

Så er det klart for tapernes finale, mellom Stein og Kristian. Rett fra start setter Stein opp tempoet og opparbeider seg en luke til Kristian. Stein har fortsatt utfordringer med kassetten, men det går noe bedre på storeskiva. Dessverre for han, så stivner han når han nærmer seg toppen, dette ser Kristian som setter inn et rykk og tetter luka og går forbi på de siste 10-15 meterne.

Stein triller inn til en hederlig 6.plass

Stein triller inn til en hederlig 6.plass

Så til finalen, mellom Håvard og Henrik. Etter hva jeg kunne se på toppen, så rykket Håvard til ca halvveis, og opparbeidet en luke som Henrik aldri klarte å redusere. Håvard var dermed dagens store vinner, vant i stein, saks, papir, først opp i alle rundene og vant finalen ganske overlegent. En verdig bærer av gul trøye etter runde 1.

Håvard har fått den nødvendige luke til Henrik, og kan sette seg ned de siste metrene

Håvard har fått den nødvendige luke til Henrik, og kan sette seg ned de siste metrene

Dermed er stillingen i Fjellgriscup slik:

Håvard – 32 poeng
Henrik – 29 poeng
Øyvind – 25 poeng
Håkon – 20 poeng
Kristian – 15 poeng
Stein – 10 poeng.

PS: alle poengen er om gul trøye, i neste runde vil det også komme poeng i klatrekonkuransen og i spurtkonkurransen.

Hei hei, er dere med neste gang eller?

Hei hei, er dere med neste gang eller?

Neste runde er i slutten av mai/starten av Juni pga fødsel og mye ritt i mai. God trening.

Del på Facebook