Dopingens lange fingre


Postet av

I kjølvannet av skandalen med Martin Johnsrud Sundby har flere fått merke på kroppen at astmatikere ikke er noen man kødder med. Norge Skiforbund står steinhardt på at de er helt uskyldige i denne saken og at denne hendelsen skyldes en feiltolkning hos WADA. Hvada sier de når noen stiller spørsmålstegn ved deres dobbeltmoral. Hvada sier de når noen ymter frampå med at astmamedisinen faktisk kan ha en anabol effekt. Hvada sier de når man spør hvem dette er sin skyld. WADA sier dem.

Vårt eget lokale WADA (We Always Dominate Afterbike) har fått nyss i at også vår egen roadcaptain Stein-Thore Askautrud har sugd i seg Ventolin på flere av våre konkurranser. Dette ble aldri rapportert. Som det ligger i navnet har WADA definert at de eneste akseptable inntakene mellom konkurransedager (med unntak av fast føde) er øl, kruttsterk kaffe og drinker ala Cippolini. Skal man ta Ventolin må dette gjøres i forbindelse med at man ønsker å gjøre munnen enda tørrere før man åpner den første flaska med en eller annen belgisk trappist etter vel ankommet destinasjon. Og da trengs det ingen rapport. Men man kan ikke sitte oppe på rommet å trekke i seg dette før man starter sykkelturen. Det kan man rett og slett ikke tillate. Vårt eget FIS (Fart Innebærer Smerte) på sin side har frikjent Stein-Thore med den grunnen at dette er noe han trenger for å holde hjula i gang hele året. Og sirkuset er avhengig av at Stein-Thore holde farta og hjula i gang.

Her ser man Stein-Thore i godt driv ut fra Stavanger. Hva er det man kan skimte baki lomma der? Er det en Ventolin og tilhørende innhalator?

Her ser man Stein-Thore i godt driv ut fra Stavanger. Hva er det man kan skimte baki lomma der? Er det en Ventolin og tilhørende innhalator?

Men også hos TungeGir trumfer WADA over FIS, og dette ble besluttet av CAS (Cycling Always Survives).
Likevel viser CAS barmhjertighet overfor Stein-Thore Askautrud, og han mister ingen av sine tidligere premieringer. Han dømmes likevel til å måtte forholde seg til WADAs bestemmelser fremover, og ved neste brudd på reglene vil ytterligere konsekvenser iverksettes.

Nå går det også rykter om at kaptein Håvard Heggen har begynt å smake på sønnens Ventolin-tube. Fremover vil nok WADA holde et falkeblikk mot disse gutta for å se hva dem foretar seg i sesongens resterende ritt (Norgesturen, TungeGir-cupen og KM). Direktør Fjellaksels kamp mot gress-allergi er ennå ikke blitt behandlet av hverken WADA eller FIS, men også han må regne med å bli innkalt til en liten runde sammen med WADA. Disse avhørene legges som oftest i helger og i områder rundt Oslo sentrum (Grunerløkka eller Majorstua). Der for øvrig alle andre også er velkomne.

Del på Facebook