Tønsberg bytri 20016


Postet av

I tradisjon tro gav jeg bort en deltagelse i bytri i bursdagsgave også i år. I fjor var det Jokkefar som fikk gleden av å bli overrasket med en ny hobby. Bytri 2015 kan du lese om her. I år var det min søster og Tunge girs faste naprapat, Marit som fikk den hyggelige overraskelsen. I tillegg til Marit var Are også debutant og begge hadde forberedt seg godt for oppgaven. Her fra en deilig løperunde i marka:

Dessverre fikk vi ikke vist helt hva vi var gode for denne gangen. Mye regn i ukene før konkurransen gjorde vannkvaliteten helt ræva bokstavelig talt. Derfor ble konkurransen redusert til et duatlon. Veldig skuffende for debutantene som begge har gjort enorme fremskritt i vannet.

Starten ble da gjennomført som intervallstart med matteregistrering. Vi løp knappe 200 m før vi så måtte få på hjelm og sko og hive oss på sykkelen. For min del ble dette veldig kaotisk og det var mange å sykle forbi. Det hjelp heller ikke at det øsregnet. Mannen foran meg hadde litt for stor fart inn i en rundkjøring, skled, landa på hofta og stoppet bevegelsen ved å tre kjeven på gangfeltkanten. Så ikke pent ut. Heldigvis var det mange som kunne hjelpe akkurat der. Løpinga i bytri er som kjent kupert og dermed blytung. Jeg er ganske godt fornøyd med konkurransen men skulle gjerne hatt det litt lenger, kanskje litt mer løp før sykkel for å spre feltet litt mer. Jeg klarte å bikke 40 km/t i snitt og det er jo en milepæl, men teller vel ikke når man ikke har svømt først?

Marit og Are klarte seg meget bra. Are stilte som eneste deltager med tempobøyle på hybridsykkelen, fikk god fart i løypa og hadde en legendarisk løpeduell med Marte Ø. som ikke ble avgjort før på oppløpet. Marit hadde investert i landeveissykkel noen uker før konkurransen og klarte seg bra på det glatte underlaget. Hun var temmelig nervøs før start og hadde drømt om dette i ukesvis. Synd at de ikke fikk prøve triatlon men jeg tror det gav mersmak for begge og at vi alle stiller til start neste år også.

Vi hadde selvfølgelig med egen heiagjeng også i år. Takk til Helene og Aksel for glimrende overnatting på idylliske Føynland og båttur dagen etter. I tillegg til hyttefolket, var triatleten Joakim, Elisabeth, Marthe og Kristos ivrige tilskuere.

IMG_20160814_154437

FB_IMG_1471900761770

 

Del på Facebook