Vintersykling selvfølgelig


Postet av

Kuldegradene har begynt å feste seg, og tankene om kort/kort kan nå kun kobles med en flybillett til Granca. For oss som er forpliktet med jobb og familie her hjemme er man dermed nødt til å forberede seg på kalde morninger, glatte veier og tilnærmet mørke. Men er det egentlig så gæærnt?
Hele TungeGir har alltid vært preget av bevisste godværssyklister, men i fjor tok jeg steget inn i et nytt element. Jobbsyklingen skulle gjøres året rundt!!

Her er 12 gode grunner for hvorfor du også bør kaste deg på bølgen. Enn så lenge en liten godværsbølge, men alltid moro å være med på noe som bygger seg opp.

1. Du slipper å trene deg til flott rompe på NSB sine fremkomstmidler. NSB gjør sitt ytterste for å skryte av hvor flott rompe man får ved å velge dem i stedet for å kjøre bil. Hakket bedre enn dette er det å velge sykling.

2. Du våkner på vei til jobb. Det er ikke tvil om at 30 minutter med snøfokk, bærtende bilister, 20 minus og spennende islagte svinger gjør deg våken. I det du sitter på kontorstolen med den rykende ferske koppen med kaffe (fordi du er tidlig ute) tenker du ikke over at klokka bare er 07.00.

20 minusgrader er den beste måten å få sukaten ut av øya på

20 minusgrader er den beste måten å få sukaten ut av øya på

3. Du holder sykkelhåndteringen ved like. Mye flott kan sies om Swift og Tacx, men du trener ikke noe på å manøvrere sykkelen. DET gjør du ved å sykle mellom snøfonner, islagte pytter og issvuller.

Du blir en mester på å håndtere sykkelen ved å holde deg unna snøfonner

Du blir en mester på å håndtere sykkelen ved å holde deg unna snøfonner

4. Strava er jobbsyklisters beste venn. Man skal selvfølgelig overholde trafikkreglene, men også på vinteren er det spennende bakker man kan teste seg i. Og når man følger tilnærmet samme rute gjennom hele året har man god tid på seg for å sanke PR.

5. Les Velominatis regel nummer 5. Den gjelder også for vintersyklister

6. #Denfølelsen (om det fortsatt er lov å bruke) når du på våren bytter fra piggdekk til sommerdekk. Første turen etter å ha tatt av piggdekkene gir deg en fart du har glemt eksisterte.

7. Gode vinterdager er fantastiske å sykle på. Dersom du har gode vintersko og barmitts kan man ha fine turer på vinteren på to timer. Men du må ha gode tjukke vintersko og barmitts. Ferdig snakka. Ser ikke stilig ut, men du får en deilig tur.

vintersykkel

8. Du slipper å gå opp på loftet og sette deg på rulla når du er hjemme. Du er så effektiv med tid brukt hver dag at du til og med kan hjelpe til med oppvasken og henge opp vaska. Bygg opp kudos som kan brukes til godværstur.

9. Les Velominatis regel nummer 9. Den gjelder også for vintersyklister

10. Du sparer penger. Ikke noe bensinpenger, bompasseringer, bussbillett, parkering eller bøter. Penger spart er sykkelutstyr tjent.

11. Du kan si «Næsj, dette er ikke kaldt. Var jo bare 18 minus». Det er bra å ta med for å bygge opp ditt eget ego. Og når du sykler blir du overraskende varm selv i kaldt vær.

12. Sykling er gøy, så hvorfor ikke gjøre det så ofte som mulig.

Snø og sykkel fungerer helt topp sammen. De er nesten bestevenner

Snø og sykkel fungerer helt topp sammen. De er nesten bestevenner

Vintersykling er absolutt å anbefale. Slipp den klamme følelsen du får på Elixia, slipp ensomheten på loftet, slipp forfallet og bli med ut i kulda.

Mangler du utstyr for å starte vintersykling for alvor?
Følg med videre, så skal du få noen gode ideer om hva du skal ønske deg til hjul.

Del på Facebook