Vintercup 2021 – resultater ritt 1


Postet av

Før jul hadde vi faste treningsøkter sammen på Zwift. Det forpliktet oss alle og vi fikk se et stabilt godt oppmøte. Progresjonen i gruppen har vært god og flere sykler nå mer enn noen gang. Det er sosialt, da vi alle kobler oss opp på Discord og sitter og snakker sammen mens vi sykler. Snakker sammen tenker du, da får du vel ikke trent. Vel, de fleste i gruppen er ganske dårlige tapere, så etter hvert som bakkene kommer og farten øker, blir det mindre og mindre prating!!  For å ta dette konseptet litt videre har Stein Thore nå  dratt i gang TungeGir sin egen vintercup.

Sportsdirektør 2021 – Jan Øyvind

Som vinner av Tour de France Manager 2020, så har jeg fått direktørtittelen for 2021. Jeg har det prestisjetunge oppdraget å gi hver enkelt rytter sin rolle i gruppen. Hvem blir hjelperyttere og må ofre seg for kapteinen, hvem blir gruppens materialforvalter og hvem blir årets kaptein for Tunge Gir 2021. Vintercupen vil være grunnlaget for utvelgelsen av de enkelte rollene, så følg med de neste 9 ukene.

Ritt 1: Richmond – 2015 UCI Worlds Course.

På onsdag hadde vi vårt aller første ritt og det var 8 mann til start. Vi syklet ruten Richmond – 2015 – UCI Worlds Course. Løypa er ca 15 km lang og vi kjører 3 runder. Er relativt flatt til å begynne med, men skal over 3 mindre bakker som gjør det mulig for å stikke fra gruppa. Vi har syklet denne runden en gang tidligere og da vant Henrik Føien. Nå skal tidenes første poeng deles ut i Tunge Gir sin vintercup. Hvem vinner?

Det startet rolig, men det ble bare tyngre og tyngre.

Første runde gikk rolig for seg, og alle holdt samlet opp de 3 kuperte bakkene.

Runde 2 begynte det å røre litt på seg og Olav og Henrik prøvde litt hver for seg å sette fart på flaten uten at de kom seg unna resten av gruppen. Så kom vi til bakkene igjen, og over første kneika henger de fleste med selv om det blir kjørt hardt. Bakke nr 2 klarer også alle seg over, men i tredje bakken får Kenneth en liten luke. På toppen henger Henrik seg på og et lite brudd er skapt. Det begynner med 3 sekunder, så 6 sekunder og så 10 sekunder. Resten av gruppen sitter bare og “ser” på hverandre og samles ikke for å ta igjen bruddet.

Henrik og Kenneth tråkker bra på og er plutselig oppe i 18 sekunder. Da mobiliserer Eirik gruppen bak og vi begynner å kjøre litt sammen, men ikke alle er like villige til å dra. Eirik, Olav og undertegnede er de som bidrar mest mens Stein Thore og Richard er noen luringer og sparer kruttet før de siste 3 bakkene før mål.

For min del sykles det såpass hardt at jeg merker at kroppen ikke er med, men til slutt klarer vi å ta igjen Henrik og Kenneth før de siste tre avgjørende bakkene, og det er helt åpent hvem som vinner. 

Det gjenstår nå 3 små bakker, som er mer enn kuperte nok til å få enhver person til å stivne. Opp første bakken merker jeg at jeg er helt tom, så det er bare å gi opp. Olav har også falt av lasset, og kun Kenneth, Henrik, Richard, Eirik og Stein igjen.

Stein er mest kjent for fart og gode spurt egenskaper, men holder imponerende med opp den andre bakken. Skal han klare og være med helt opp og spurtslå alle de andre?

I den tredje knekkeren går det veldig fort og feltet sprekker opp. Richard og Henrik får en liten luke til de andre, og Richard setter inn en langspurt på toppen før mål og stikker av med seieren, med Henrik bare noen sekunder bak. Eirik klarer å holde Kenneth bak seg og tar den herlige 3 plassen.

Nok en god treningsøkt er gjennomført. Etter rittet går praten videre på Discord, noen er skuffet, andre er postiv til egen innsats og noen er litt irriterte for at Richard ikke bidro mer til å hente inn bruddet. Men Richard viste seg å være den lureste og beste syklisten i dag og tar seg inn i historiebøkene som tidenes første vinner av Tunge Gir vintercup.  

8 ritt igjen å gjøre det på. Hvem vinner neste onsdag? Da er det klatreetappe, og her vil nok Richard, Eirik og Henrik være favoritter. Eller ser vi Håvard eller Martin på startstreken, som overrasker alle og vinner hele rittet?

Tunge Gir vintercup – stillingen etter runde 1:

1.plass – Richard 20 poeng 
2.plass – Henrik 18 poeng 
3. Plass – Eirik 16 poeng 
4.plass – Kenneth 14 poeng 
5. Plass – Stein 12 poeng 
6.plass – Jan Øyvind 8 poeng 
7.plass – Kristian 5 poeng
8.plass – Olav 5 poeng* 

*Olav er trukket 50% av poengsummen for 6 plass i mål pga sent oppmøte. 

Del på Facebook